Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Lekkere zomerthriller!

De boeken van Suzanne Vermeer zijn voor mij ultiem vakantie genot. Heerlijke boeken om op een ligstoel te lezen bij het zwembad. De verhalen zijn meestal niet te moeilijk of te spannend. Maar gewoon lekker relax en toch een beetje mysterieus.

Pien vindt na de dood van haar moeder een vreemde brief. De brief doet vermoeden dat Piens moeder niet helemaal eerlijk tegen haar is geweest en dat ze iets geheim voor haar hield. Ze gaat met haar beste vriendin op onderzoek uit op het eiland Madeira waar haar moeder woonde toen ze zwanger raakte van Pien. Maar op een zoektocht naar antwoorden worden ze op elke manier tegengewerkt.

Ik krijg spontaan een vakantiegevoel wanneer ik lees over de prachtige omgeving van Madeira. De prachtige bloemen, de 'groene' omgeving. Pien en Leo zijn dan ook echt vakantie aan het vieren tijdens hun speurtocht. En dat maakt het een heerlijk zomers boek.

De zoektocht gaat in eerste instantie niet heel voorspoedig maar dat maakte het naar mijn idee wel een stuk realistischer. De onderhuidse spanning is aanwezig wanneer ze ook nog eens tegengewerkt worden. Dat maakt je nog nieuwsgieriger dan je al was. Ook de dynamiek van de vriendinnen is erg leuk. Dit vond ik zeker een van de betere boeken van Suzanne Vermeer.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van AuroraBearheart

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?