The library at Hellebore

AuroraBearheart 24 augustus 2025
Dit was niet liefde op het eerste gezicht maar wel liefde. Het verhaal liet me namelijk niet meer los maar de schrijfstijl vond ik een beetje lastig. Het is heel poëtisch geschreven met best wel moeilijke woorden. Daar moest ik even aan wennen. Het lezen ging daardoor ook niet zo snel hij is maar 266 bladzijdes dik normaal lees ik dat in twee dagen wel uit maar ik heb er nu bijna een week over gedaan.

Ik heb op een gegeven moment getwijfeld of ik wel verder wilde lezen maar het verhaal was gewoon te goed om hem weg te leggen. Een school voor magische kinderen maar met een twist want deze kinderen zijn allemaal een bedreiging voor de samenleving. Niet alle kinderen willen zich aanpassen aan de maatschappij dus ze zijn niet allemaal geheel vrijwillig op deze school. De lessen zijn er om zich te leren aanpassen. Maar wanneer het tijd is voor de examens veranderd de school onverwacht in een strijd op leven of dood.

Ik was na het lezen wel een beetje murw van de enorme hoeveelheid bodyhorror. Dat is eigenlijk ook de enige soort horror in dit boek maar wel heel goed uitgevoerd. Het is zeker geen slasher maar zit wel vol met bloed, ingewanden, hersenen en afgerukte ledematen.

Meer recensies van AuroraBearheart