Wit in de Middernachtzon
Zo af en toe lees ik wel eens een debuut van iemand die zijn boek zelf uitgeeft. Er gaan namelijk veel goeie verhalen verloren omdat ze niet mainstream zijn en daardoor volgens de uitgeverijen niet geschikt genoeg om uit te geven. Dit is zo'n boek, zo zonde dat de uitgeverijen deze niet hebben opgepakt.
Lucy groeit afgezonderd op tussen de muren van de tempel. Op haar negentiende komt er een einde aan dit gestructureerde rustige leventje wanneer de Gevleugelden haar komen halen. Eenmaal aangekomen op het kasteel komt ze er achter dat ze de dochter is van de Hertog. En deze akelige man ziet er wel voordeel in om haar uit te huwelijken.
Het verhaal greep mij gelijk en ik heb tot diep in de nacht doorgelezen. Ik wilde gelijk alles weten over deze nieuwe fantasiewereld en de Gevleugelden. De wereld zit echt bijzonder in elkaar met een soort kastensysteem met de Gouden Gevleugelden bovenaan de hiërarchie. De zilveren Gevleugelden zijn er voornamelijk om de Gouden te dienen en de mensen bungelen er wat onderaan.
Het is natuurlijk wel een debuut en dat kan je soms merken aan de schrijfstijl. Er zijn bepaalde stukken waar de dialoog en innerlijke monoloog veelvuldig aanwezig zijn. Maar als ik heel eerlijk ben heb ik me daar weinig aan gestoord. Het verhaal las gewoon als een trein en als bonus zaten er ook nog eens vampieren in het verhaal. De plottwist op het einde was zo goed dat ik niet kan wachten op het vervolg. Ik kan helaas nog geen halve sterren geven dus ik rond het af naar boven: 4 sterren.