Heerlijk zomerse thriller
Na De spionne was ik heel erg benieuwd naar het vervolg. De zomergasten is het tweede deel in de Martiniclub serie en ik vond hem nog beter dan het eerste deel. Wat een fantastische thriller was dit.
Nu ik terug kijk naar De spionne was dat vooral een introductie van de personages. Je kunt ze ook wel los van elkaar lezen maar daarom raad ik aan om toch eerst het eerste deel te lezen.
Het is zomer en vakantiegangers stromen weer naar Purity om daar hun vakantie te vieren. Tot de dochter van één van de gezinnen op klaar lichte dag wordt ontvoerd. De oh zo vriendelijke buurman van Maggi Bird is hoofdverdachte. De Martiniclub zet zich dan ook voor de volle honderd procent in om zijn onschuld te bewijzen.
De Martiniclub is een verzameling heerlijk excentrieke pensionado's. De verschillende talenten komen goed van pas bij het onderzoek naar het vermiste meisje. Ze zijn dan ook de politie altijd net een stapje voor. Tess Gerritsen kan verhalen vertellen als geen ander, de schrijfstijl, spanningsboog en plot blazen mij elke keer weer van mijn sokken. Ik heb dit boek in één dag verslonden echt een aanrader.