De schaduwbruid
De schaduwbruid is deel twee in De bloedrode sluier duologie. Met dit boek is de set compleet en dat vind ik ook wel eens fijn. Niet een ellenlange serie maar gewoon lekker twee boeken. Na Twilight ben ik eigenlijk altijd blijven houden van vampier boeken. Toen ik De bloedrode sluier voorbij zag komen was ik gelijk enthousiast.
Deze serie speelt zich af in het zelfde universum van Heks en Jager maar die heb ik (nog) niet gelezen dat is in principe ook niet nodig want ik heb niet echt het gevoel gehad dat ik wat heb gemist. Maar nu ik De schaduwbruid uit heb, heb ik die serie ook aan mijn lijstje toegevoegd. De schrijfstijl en fantasievolle beschrijvingen van Shelby Mahurin zijn fantastisch.
Ook in dit deel spat de duistere gotische sfeer van de pagina's. Het verhaal speelt zich grotendeels af op het eiland Requiem waar de bevolking voornamelijk bestaat uit vampieren en magische wezens. Er komt eindelijk een beetje schot in de relatie tussen Célie en Michal. Wat dat betreft is het wel echt een slow-burn en daar moet je wel van houden en ik vind dat persoonlijk wel altijd erg fijn maar zelfs ik vond het soms een beetje te traag gaan. Toch zat er wel een goeie balans tussen de romantiek en het plot van het verhaal.