Wat een prachtig boek, aanrader !
Recensie
Wat een mooi en fijn geschreven boek en werkboek ineen van Mindi Counts.
In het boek Thuiskomen na Trauma ondersteunt ze je om beter geworteld te zijn, zodat je werkelijk compassie kunt hebben, gezonde grenzen kunt trekken en de kracht ervaart om je eigen authentieke zelf te kunnen zijn, waardoor je je thuis zult gaan voelen hier op aarde. Ze loopt als het ware als je gids mee in je hele proces.
Zo nodigt ze je uit om te ontwaken en je zenuwstelsel te gaan reguleren.
In feite hebben we allemaal trauma's op één of meer niveaus. Mens zijn betekent trauma ervaren.
Zo adviseert ze voor onze mentale gezondheid om dagelijks tijd door te brengen in de natuur.
Wij zijn onlosmakelijk verbonden met de natuur.
In feite zijn wij de natuur.
Gezondheid wilt zeggen dat je je veilig voelt in jezelf.
Het is jezelf vertrouwen en compassie hebben met wat je doet om te overleven.
Zo hebben we onszelf aangeleerd altijd druk bezig te zijn, want als we het rustiger aandoen, worden we misschien wel met onze gevoelens geconfronteerd en dat willen we liever niet.
Maar toch zouden we beter onszelf eens de ruimte kunnen geven. Zo leren we om onze aandacht naar binnen te richten en ons af te stemmen op onze eigen behoeften, waardoor we onze emoties kunnen doorvoelen, zodat ze niet vast kunnen gaan zitten als water achter een dam. Ze zullen anders gaan ophopen en doorbreken op een moment dat het je niet goed uitkomt.
Dit kan angstaanjagend zijn omdat we geleerd hebben om vooral niet te zeuren, maar gewoon door te gaan.
Mindi nodigt je in dit boek bij elk hoofdstuk uit om oefeningen te doen, zodat je wat je gelezen hebt kunt gaan doorvoelen en integreren in je systeem.
Dit zal niet altijd even gemakkelijk zijn, maar met de steun van de aarde zijn wij allemaal in staat om de trauma's die we meedragen uit het verleden te helen.
Mindi Counts geeft ons met haar boek Thuiskomen na Trauma innerlijke rust en heling tijdens de uitdagingen van ons leven.
Ik heb veel bewondering voor haar boek.