Extra tijd geeft extra ruimte !
Als het je lukt om bewust te kiezen, ruimte te maken en je aandacht te richten, dan voelt tijd niet als iets dat je tekort komt, maar als iets dat je cadeau krijgt.
Dan voelt het als extra tijd.
In het boek Extra Tijd vertelt Stef de Bont zijn levensverhaal en schept hierbij herkenbare situaties, deze geven je stof tot nadenken.
Zo begint hij ieder hoofdstuk met een passende tekst van een lied, dit is een hele leuke toevoeging.
Deze muzikale inleiding brengt je in de juiste mindset, even lekker meezingen is aanbevolen.
Extra tijd is een eerlijk, openhartig boek waarbij Stef je aan het denken zet over de tweede helft van je leven.
We staan allemaal anders in het leven.
Toch delen we een paar opvallende ervaringen.
Het zijn de gebeurtenissen en de herinneringen die ons hebben gevormd. Het zijn de ervaringen van onze generatie.
Wij zijn midlife volwassenen, we hebben in onze jeugd veel vrijheid, we spelen buiten tot de lantaarns aangaan. Spelen op straat, gewoon op goed vertrouwen. We krijgen mee dat alles mogelijk is zolang we er maar hard voor werken.
We groeien op zonder internet, maar worden ermee volwassen. We zien de wereld veranderen, soms sneller dan we kunnen bijhouden.
Naarmate we ouder worden, verandert ook onze manier van kijken.
We zien meer lagen, herkennen patronen, leggen sneller verbanden.
Dat kan lijden tot meer begrip, acceptatie en een gevoel van rust.
Zo kijken ouderen, midlife volwassenen en jongeren met een andere bril naar het heden.
En dat is logisch.
Wij begrijpen de ervaring van ouderen en voelen tegelijkertijd de drang van jongeren.
Onze rol is dan ook om verbinding te leggen, tussen wat is en wat komt. Dat maakt onze levensfase bijzonder en waardevol.
Zo kunnen we i.p.v. een kloof maken ook samen een brug bouwen.
Waar verschillen zijn, liggen kansen.
Door elkaar beter te begrijpen, kun je bouwen aan iets dat sterker is; generatiekracht.
Het mooiste vooruitzicht van onze levensfase is misschien wel om op een andere manier te gaan bijdragen, niet zelf naar de eindstreep rennen, maar anderen helpen om verder te komen.
Ontdek wat extra tijd voor jou kan betekenen, leef bewust, maak ruimte voor wat echt telt en laat los.
Dan voelt het als extra tijd.
We staan allemaal anders in het leven.
Toch delen we een paar opvallende ervaringen.
Naarmate we ouder worden, verandert ook onze manier van kijken.
We zien meer lagen, herkennen patronen, leggen sneller verbanden.
Dat kan lijden tot meer begrip, acceptatie en een gevoel van rust.
En dat is logisch.
Zo kunnen we i.p.v. een kloof maken ook samen een brug bouwen.
Waar verschillen zijn, liggen kansen.