Wat als je lichaam als een obstakel voelt, maar tegelijkertijd ook je gids blijkt te zijn....
Dit boek was er bijna niet geweest...
Femke was bang voor afwijzing, had diepgewortelde onzekerheid, was bang dat haar verhaal niet interessant genoeg zou zijn.
Kortom ze had veel barrières of excuses waarom dingen niet zouden gebeuren of haar niet zouden lukken in het leven.
Maar op dit moment weten we dat deze gedachtenspinsels voor niets nodig waren.
Femke haar boek begint op dit moment aan haar 2e druk. Wat een topper !
Was haar lichaam hier in nu een obstakel of juist een gids ?
Zo noemde ze haar lichaam zelf weleens een tweedehandsauto, geen liefdevolle benaming, maar hee het is wel hoe ze zich voelde.
Een lichaam waar nog veel aan te sleutelen viel !
Haar lichaam vroeg constant om aandacht en dit beïnvloedde de keuzes in Femke haar leven.
Steeds werd ze gedwongen om haar focus weer op haar lijf terug te brengen.
Ze zou het liefst verder willen met haar leven, maar haar lichaam floot haar elke keer terug.
Zo gaat ze als kind mee in de stroom van het leven.
De ander bepaalt wat goed voor haar is. Pas wanneer ze goedkeuring krijgt, is ze gelukkig en tevreden.
Femke leeft haar hele leven met chronische pijn en dit is een sluipmoordenaar. Zo sluipt deze langzaamaan haar leven in, en vreet steeds een stukje meer weg. Haar lichaam kent nog maar 3 standjes. Moe, pijnlijk of stijf. Of alle drie tegelijk.
Maar wat zegt dit lijf toch allemaal ?
Onderhuids weten we het allang.
Zo zijn wij in staat langdurig ongemak te verdragen.
Tot het echt niet meer gaat..
Kies je of breek je ?
Je hebt je lichaam niet voor het kiezen. Maar hoe je het behandelt, daarin heb je wel keuze.
Het gaat erom hoe je je lijf omarmt en daarmee het leven omarmt.
Zo blijkt Femke's lichaam niet alleen een obstakel te zijn, maar ook haar gids.
In Gek van mijn lijf deelt Femke openhartig haar angst en frustratie om te leven met al haar lichamelijke gebreken. Ze beschrijft ze in chronologische volgorde waardoor je goed kunt volgen hoe en in welke mate ze dit heeft beleefd. Femke schrijft dit alles met de nodige humor en een goede dosis zelfspot, en het is dit dat haar heftige verhaal erg luchtig en goed leesbaar maakt.