Recensie van:
Sofi Kelleri
Bron:
www.sofikelleri.com
Kelleri: schrijver, manager en verteller
een gepensioneerde Belgische auteur en voormalig manager bij een internationaal bedrijf, combineert unieke levenservaringen met de kracht van AI om boeiende en emotioneel geladen verhalen te creëren. Kelleri komt uit Vlaanderen en onderzoekt in zijn werk universele thema's zoals liefde, verlies, ambitie en zelfontdekking, voortbouwend op een rijke persoonlijke geschiedenis.
Oorspronkelijk maakte Kelleri deel uit van een gezin met drie kinderen, maar zijn leven evolueerde naar een samengesteld gezin met vijf kinderen, wat de inspiratie vormde voor het boek "Family Mess".
Nu hij grootouder is, blikt Kelleri terug op een leven vol wereldreizen en avonturen. Veel van deze reisavonturen kun je lezen in boeken zoals "Cultures in Conflict, Harts in Aflame" en "Savannah in Change". Kelleri is niet gebonden aan een specifieke schrijfstijl en blinkt uit in romantische verhalen, detectiveverhalen en cynische vertellingen over een gebrekkige wereld, waarbij ze humor gebruikt om een positieve kijk te behouden. Zelfs een echt sciencefictionverhaal staat op de planning.
AI versterkt Kelleri's onderzoek en storytelling en zorgt voor nauwkeurigheid en emotionele diepgang. Naast schrijven houdt Kelleri van koken, reizen en gitaar en piano spelen. Ontdek de unieke stem van Sofi Kelleri, die spanning, humor, romantiek en introspectie biedt voor elke lezer.
Wijze van lezen:
Recensie-exemplaar E-book ontvangen van auteur Sofi Kelleri in ruil voor mijn recensie.
Uitgeverij:
Uitgegeven in eigen beheer
Genre: roman
Cover en flaptekst:
Jonge olifanten die samen spelen bij het water. Schattig en levendige kleuren. Die je gelijk meetrekken in de sfeer van op reis gaan in Afrika.
Een informerende en indrukwekkende flaptekst.
Het verhaal:
Julien en Claire, een charismatisch Frans koppel, zoeken meer dan een gewone vakantie. Hun keuze valt op Kenia, een land waar avonturen wachten om ontdekt te worden. Vanuit het bruisende Nairobi beginnen ze aan een onvergetelijke reis langs de grens met Tanzania, eindigend in het exotische Mombasa.
Deze reis is niet zomaar een vakantie; het is een passievol avontuur door een land vol wilde schoonheid en culturele rijkdom. Kenia, met zijn eindeloze savannes vol iconische dieren en tropische stranden met helderblauw water, biedt hen een adembenemend decor. Ze worden ondergedompeld in de eeuwenoude tradities van de trotse Masai en de levendige Swahili cultuur langs de kust.
Julien en Claires tocht is een romantische escapade waar de natuur en cultuur van Kenia hen betoveren en inspireren. Ontmoet de majestueuze dieren van de Masai Mara, ervaar de bruisende markten van Nairobi, en laat je meevoeren door de ritmes van dit fascinerende land. Kenia, een land waar oude verhalen en moderne energie samenkomen, zal hun harten veroveren en hun blik op de wereld veranderen.
Beleef dit meeslepende verhaal van liefde, avontuur en ontdekking in een van de meest magische landen op aarde.
Mijn leesbeleving:
Via de Facebookpagina Auteurs & Lezers gebabbel kwam Sofi Kelleri op mijn pad. Hij vroeg of er recensenten waren die zijn verhalen wilden lezen en recenseren. Dat wilde ik wel. Uit zijn grote oeuvre koos ik voor Savanne in verandering. En daar heb ik geen moment spijt van gehad.
De schrijfstijl is beeldend. Ik had een geweldige leeservaring. Voor mij voelde het alsof ik in het kielzog van Julien en Claire meereizigde door het fascinerende land Kenia. Ik rook, proefde, zag en hoorde hetzelfde als Julien en Claire. Na het lezen had ik het gevoel dat ik ook op reis was geweest door Kenia. Ook al ben ik er in werkelijkheid nog nooit geweest.
De avonturen van Julien en Claire bij de Masai (een bekend nomadenvolk uit Kenia en Tanzania). Hun cultuur, hun gebruiken, hoe ze in het dagelijks leven eten, drinken, koken, jagen en slapen vond ik leerzaam en fascinerend. Ook de vriendelijkheid en de gastvrijheid van de Masai ontroerde me diep. De kennis van flora en fauna, het diepgewortelde eerbied gevoel van de Masai voor alles wat leeft is prachtig. Hopelijk mogen ze nog lang als nomadenvolk leven in een wereld die hard aan het veranderen is door klimaat perikelen, overmatig toerisme, oorlogen en mensen die jagen als machtsvertoon zien zonder zich te bekommeren om het welzijn van dieren en hun leefomgeving. Ook de rondritten met een vaste chauffeur vond ik fascinerend. Ook hier vind ik het mooi dat hij op deze manier voor zijn gezin geld kon verdienen om hun levensstandaard te verhogen.
De interactie tussen Julien en Claire is vurig, grappig, interessant, liefdevol of kibbelend. Eigenlijk zoals het een liefdeskoppel in het dagelijks leven ook zou vergaan. De woorden in het Swahili (taal die in Kenia gesproken wordt) vertaald naar het Nederlands in het begin van het verhaal maken het nog geloofwaardiger voor mij. Hakuna Matata betekent zoiets als maak je geen zorgen voor de rest van je dagen vind ik een mooie betekenis. Maar Hakuna Matata is ook bekend geworden door het liedje wat ervan gemaakt is voor de film Lion King. Ook de diverse afbeeldingen werken hieraan mee. Zij versterken het verhaal en geven het nog meer cachet.
Ik ben blij dat ik dit verhaal gelezen heb. Ik zou graag meer verhalen van Sofi Kelleri lezen en recenseren. Zijn manier van schrijven spreekt mij aan: beeldend, sfeer bepalend, boeiend en leerzaam.
Mijn mening:
Ik geef 4 sterren.
Prima en geloofwaardig uitgewerkte personages. Die je in het dagelijks leven ook zou kunnen ontmoeten. Een beeldende schrijfstijl waardoor je het gevoel krijgt dat je de wereld door de ogen van de personages ziet en meemaakt.
Een leerzaam en boeiend verhaal over een land en cultuur die je als westerling niet kent maar die door Sofi Kelleri dichterbij gehaald wordt en die uitermate fascinerend belicht wordt. Die je je bewust maakt van Moeder aarde en de flora en fauna die wij met zijn allen moeten koesteren voor de toekomst.
Ontdekkingen in Kenia
Uitgeverij:
Uitgegeven in eigen beheer
Genre: roman
Cover en flaptekst:
Een informerende en indrukwekkende flaptekst.
Het verhaal:
Mijn leesbeleving: