Recensie van:
Auteur :
Hanneke Meier
Al zo lang ze zich kan herinneren is Hanneke aan het schrijven. Toen ze een jaar of 14 was, zat ze met haar typemachine op haar kamertje een verhaal te typen. In 2023 verscheen de spannende reeks 'Lucy' bij de Verhalenfabriek. Daarna volgde 'Hoog' en de serie 'Target', waarvan deel 2 in april 2025 te lezen is.
Wijze van lezen:
Recensie-exemplaar ontvangen van De Verhalenfabriek in ruil voor mijn recensie.
Uitgeverij:
De Verhalenfabriek
Genre: thriller
Cover en flaptekst:
En vrouw liggend op een steiger aan het water. Een zomerse idylle.
Een spannende maar ook intrigerende flaptekst.
Mooie tekst:
Het beest in jou
Het verhaal:
Valerie heeft haar draai bij haar nieuwe opdrachtgever gevonden, maar haar verleden blijft haar achtervolgen. Haar destructieve gedrag – mannen, drank en vluchtige genoegens – helpen niet om het verdriet om haar ouders en de mysterieuze Antonio te verdringen. De leegte die ze voelt is onvermijdelijk.
Wanneer ze haar volgende target in het oog krijgt, ontwaakt haar verlangen opnieuw. Maar is haar opdrachtgever wel zo eerlijk als hij lijkt? Ze gaat op zoek naar antwoorden en vindt deze op een onverwachte plek, waardoor ze in actie moet komen om dit nieuwe beest geen kans te geven.
Mijn leesbeleving:
In dit deel leerde ik Valerie nog beter kennen. Toch had ik ook medelijden met haar. Hoe ze haar demonen op afstand hield door zichzelf stelselmatig te verdoven zodat ze helemaal van de wereld van alledag kon verdwijnen. Ik voelde de onderliggende onmacht en het verdriet. Ik geef het je ook te doen. In een klap je ouders en je vriendje verliezen is natuurlijk ontzettend zwaar.
Ik had het gevoel dat ik continu bij haar was. Haar gedachten en gevoelens werden intens op mij overgebracht. Dit werd ook veroorzaakt door de beeldende schrijfstijl. Het macabere van haar sinistere activiteiten en de daarbij behorende spanning en adrenaline rush waren ook continu aanwezig. Ik ging zelfs zelf om me heen kijken voor opvallende tekenen.
Alhoewel ik haar dierlijke instincten en honger naar vergelding door middel van opsporen, verleiden en vervolgens vernietigen niet hoef keurde vond ik het Bonny en Clyde gehalte in dit deel prachtig in beeld gebracht. Twee zielen een gedachte. Wonderlijk hoe rouw mensen kan verbinden. Maar ook hoe vergeving plaats vindt door middel van erotiserende passie en het beantwoorden van elkanders lusten.
Wat dan volgt is een uiterst dodelijke combinatie van krachten. Het moeten vluchten met diegene die je lief zijn ging bij mij gepaard met een wervelwind aan angstgevoelens. Net toen ik dacht ze zij veilig kwam er nog een mega plottwist. Die je doet verlangen naar een vervolg.
Ook dit deel vond ik vurig, explosief, rauw, heftig maar ook met ruimte voor overdenking van gepleegde daden; van een moment van verstandsverbijstering waarbij bijna nieuw leven in de knop gesmoord wordt tot momenten van overdenking en inzicht. Dat je de enige levende herinnering aan liefdevolle tijden dient te koesteren en te beschermen.
Mijn mening:
Ik geef 5 sterren.
Prima uitgewerkte personages die je nog beter leert kennen. Waarbij bij de ene meer begrip ontstaat en bij eer andere de alarmbellen gaan rinkelen. Een beeldende schrijfstijl die ervoor zorgt dat je een diepe connectie voelt met de personages.
Knap hoe Valerie vanuit een benevelde en destructief levensritme haar sinistere en macabere werk kan blijven uitvoeren. Maar je ziet ook haar worsteling met haar dagelijkse gevoelsleven, alles wat pijn doet wat ze is verloren. Een enge niet te temmen verlangen naar elimineren van bepaalde schandvlekken in de maatschappij. Beloond worden met het vooruitzicht om te kunnen baden in luxe. Hoe ga je dan om met je geweten? Maar gedeelde smart is halve smart en krachten bundeling blijkt een sublieme set.
Ik kijk uit naar een volgend deel.
Auteur :
Hanneke Meier
Wijze van lezen:
Recensie-exemplaar ontvangen van De Verhalenfabriek in ruil voor mijn recensie.
Uitgeverij:
De Verhalenfabriek
Genre: thriller
Cover en flaptekst:
En vrouw liggend op een steiger aan het water. Een zomerse idylle.
Een spannende maar ook intrigerende flaptekst.
Mooie tekst:
Het beest in jou
Het verhaal:
Mijn leesbeleving:
Mijn mening:
Ik geef 5 sterren.
Ik kijk uit naar een volgend deel.