Tuf en het ontsnapte ei

En het ontsnapte ei
Deel 3
Deel 1:
Tuf
Het stoerste meisje van de oertijd.
Deel 2:
Tuf
En het beste schoolreisje ooit.
Auteur :
Tijs van Marle
Illustraties van:
Esther v.d. Brink
Wijze van lezen:
Hardback boek als recensie-exemplaar ontvangen van Billy Bones in ruil voor mijn recensie.
Uitgeverij:
Billy Bones
Genre:
Jeugd vanaf 7 jaar
Cover en flaptekst:
Een mooie donkerblauwe kleur die overgaat in lichtblauw. Een woeste oergier rechts die in de verte tuurt. Een ei met pootjes op de naam van Tuf. Tuf die achterover lijkt te leunen en met een glimlach naar mij kijkt. Links een zwart witte staart. Als je het boek omdraait zie je Isidoor liggen die met een bang gezicht zijn staart vasthoudt.
De flaptekst nodigt tot lezen uit.
Het verhaal:
Tuf schrikt zich de bibbers als een woeste oergier opeens de groene vallei in vliegt. De vogel is haar ei kwijt en haalt alles overhoop! Om het dorp te redden, gaat Tuf samen met haar beste vriend Isidoor op zoek naar het ei. Hun missie draait uit op een groot avontuur dat langs dolle duizendpoten, glibberige graafkikkers en wollige bosbevers voert. Als ze het ei eindelijk hebben gevonden, steken er plots twee pootjes uit en gaat het ei er als een haas vandoor: recht op heel veel problemen af. Gaat het Tuf en Isidoor lukken het ei veilig terug te brengen naar zijn moeder?
Quote:
‘Misschien heeft het iets te maken met die boze oergier’.
‘Welke grote boze oergier?’
‘Die grote boze oergier die daar aan komt vliegen.’
‘Oei, dat ziet er niet best uit. Die vogel komt recht op ons af en…’ “
Mooie teksten:
Het stoerste meisje van de oertijd is terug met een gloednieuw avontuur!
Mijn leesbeleving:
Deel een kreeg ik als recensie pdf-bestand. Deel twee hebben mijn dochter en ik nog niet gelezen en gerecenseerd. Deel drie kregen we als hardback recensie-exemplaar. Als je het boek opendoet zie je een op een liaan lijkende plant met Isidoor die daar in allerlei poses op ligt. Op de volgende bladzijde de titel met op Tufs naam een nestje met een ei, in de verte een oergier die wegvliegt.
Dan de inhoud met grote gestapelde stenen met tekst erop. Zo prachtig gedaan in harmonie met de tekst.
En dat hoofdstuk een waardoor je gelijk zowel qua tekst als visueel het verhaal inrolt. Liefdevol welkom geheten door Tuf. Die al opscheppend en grappend en grollend haar entree maakt. En dan opeens Isidoor die dat weet heerlijk relativeert waardoor Tuf met beide voetjes op de grond landt.
En ook hier de tekst geweldig mooi ondersteunt door schitterende illustraties.
De afwisseling in ontspannen grapjes maken en lol hebben met de dieren om je heen dat plotseling overschaduwd wordt door een naderend gevaar is subliem gedaan.
Het avontuur tegemoet en opnieuw als in een achtbaan dit van de ene situatie in de andere. Met durfal Tuf met het (dieren) hart op de juiste plek en Isidoor voor de mentale en fysieke steunpilaar.
En een uniek, grappig, hartverwarmend, mijn moederhart kietelend avontuur.
Ook Femke genoot weer volop in woord en beeld met haar heldin Tuf in de hoofdrol.
En als dan de missie geslaagd is dan is de rust teruggekeerd. Al hield ik mijn hart vast en hoopte ik dat de hoofdpijn meeviel bij het landen. Ik vertrouwde maar op Tuf haar grote dieren hart. Het leek niet op moedwillig pijn berokkenen.
Femke en ik kijken uit naar deel vier van die lieve stoere Tuf.
Mijn mening:
Ik geef 5 sterren
Femke geeft:
5 sterren
Een onnavolgbare reddingsactie vol focus, adrenaline en lef. Enerzijds hartverscheurend maar aan de andere kant hartverwarmend. De woorden zo beeldend en nog extra door de vele illustraties.
Samenwerking is ook hier het sleutelwoord. Wij zijn en blijven fan van Tuf en Isidoor.

Meer recensies van Boekenpearls76