Een intense dystopische roman ...
We verplaatsen ons in de toekomst. Marcos Tejo woont ergens in Argentinië en werkt als opzichter van een slachthuis. Een slachthuis van mensen welteverstaan. Hij leeft namelijk in een tijd dat het eten van normaal dierenvlees niet meer mogelijk is als gevolg van een virus. Tevens is elk contact met dieren verboden.
Wanneer Marcos een ‘wijfje’, dat als een wild dier is opgegroeid en van wie de stembanden zijn weggesneden, cadeau krijgt van een zakenrelatie, verzorgt Marcos verzorgt haar in eerste instantie als ‘slachtmensdier’. Op een gegeven moment krijgen Marcos en Jazmín een zeer innige band. Met als gevolg dat Marcos alle regels die op dat moment gelden overtreedt...
Het boek Schitterend lichaam is een dystopische roman. De sfeer in het verhaal is grotendeels schokkend en gruwelijk. Bij mij bekroop het gevoel van verbazing en enorme afschuw, maar de opbloeiende relatie tussen Marcos en Jazmín vond ik vertederend en prachtig neergezet.
Schitterend lichaam leent zich uitstekend voor bespreking in een leeskring, omdat het verhaal raakvlakken heeft met talrijke actuele maatschappelijke thema’s. Zo noem ik overbevolking, armoede, genetische manipulatie, discriminatie, prostitutie, geloof en ongeloof, menselijke waardigheid, menselijke identiteit en menselijke integriteit.
Lees hier de volledige recensie: http://boekiewoogie.nl/recensie-agustina-bazterrica-schitterend-lichaam/