Recensie van boekjesenplantjes
Helaas komt er met Bonuspunt een einde aan de Breekbaar-serie van Ryanne Veldkamp. In dit vierde deel maken we verder kennis met William, de beste vriend van Polly. William heeft al veel gedatet in het verleden, maar nog nooit kwam hij de juiste man tegen. Toevallig ontmoet hij Geert, de beste vriend van Dave, en hij laat Williams hart sneller slaan. Maar valt Geert ook op mannen? En wat als William ineens en wel heel belangrijk geheim ontdekt?
Zoals alle vorige delen is de schrijfstijl van Ryanne vlot. Haar boeken lezen zo snel, dat ik steeds schrik dat het al uit is. Zo ook voor Bonuspunt. Het boek is wel dunner dan de andere boeken in de reeks, maar het lettertype is groot en duidelijk. En dan die cover. Héérlijk prachtig!
Met Bonuspunt snijdt Ryanne een mooi thema aan, namelijk de opbloeiende liefde tussen twee mannen, die allebei fantastische personages zijn. De stereotypes blijven achterwege (behalve dan het feit dat William kapper is) en dat maakt dat het boek realistisch wordt. Net zoals bij Josh en Nikkie, Dave en Polly, Nathan en Hailey, had ik ook bij William en Geert het gevoel dat ik midden in hun verhaal stond toe te kijken. Ik wou dat ze allemaal echt bestonden, want het zijn stuk voor stuk fijne mensen.
Ryanne heeft de perfecte mix voor een goede feelgood neergezet. Vriendschap staat naast liefde voorop, gemengd met een beetje verdriet en drama, humor en natuurlijk een snuifje van kleine spicey momenten. Het boek verveelt nooit, het blijft boeiend tot het einde. En dat einde is ook echt gekomen na dit verhaal. Breekbaar was en is een prachtige serie. Die moet je gewoon gelezen hebben. Bedankt, Ryanne, om ze te schrijven en bedankt April Books om ze uit te geven. Ik kijk al uit naar Ryanne haar volgende schrijfsels!
-x-
-x-