Recensie van boekjesenplantjes

boekjesenplantjes 14 september 2024
Ein-de-lijk! Deel twee van de Amulet-reeks is een feit. Een moment waar we met z’n allen naar uitgekeken hebben, nietwaar?
Vandaag mag ik meedoen met de blogtour. Ik wil Eva nogmaals ontzettend bedanken dat ik deel mag uitmaken van haar blogteam!

Belle wordt ontvoerd en gevangen gehouden door haar vader en de man aan wie ze uitgehuwelijkt was. Ze probeert met alles wat ze heeft een uitweg te zoeken. Atlas is woedend en vastberaden om Belle terug te vinden. Zullen ze ooit weer bij elkaar komen?

Waar ik in het eerste deel half gefrustreerd achterbleef door de vele vragen die in mijn hoofd bleven spoken, kom je in deel twee een pak meer te weten. Eva Yarich neemt je opnieuw mee in de wereld van Belle, Atlas, Lev, Murphy, Millie en Zeno. Dit keer reizen we naar Rusland en wordt er veel verklaard over het verleden van voornamelijk Belle. Toch worden oude personages dieper doorgespit en nieuwe personages maken hun intrede. Het maakt dat het verhaal boeiend blijft en op geen enkel moment gaat vervelen. Zoals we gewend zijn leest het boek erg vlot en houdt Eva Yarich haar meeslepende schrijfstijl ook in dit deel vast. Ze weet het verhaal zo te brengen dat de emoties van de personages bijna tot jou overkomen.

Het evenwicht tussen duister, steamy en humor zit ook weer helemaal goed. De sprookjes komen terug aan bod en zijn een echte meerwaarde omdat het zo uniek is in het verhaal. Ik vind het echt heel goed gevonden.
De kindjes blijven in deel twee voornamelijk op de achtergrond en die keuze past goed bij het verhaal in dit boek.
Het duistere kantje was ook in dit boek vrij luguber en helaas heb ik een nogal levendig brein waardoor ik het ook echt voor me zag. Gelukkig heb ik wel een sterke maag. Sommige delen zijn dus niet voor gevoelige lezers. Wees gewaarschuwd.

Ik sta versteld over hoe goed Eva Yarich kan schrijven. Echt, ga haar boeken lezen!! En blijf alsjeblieft schrijven, lieve Eva. Ik ga nu dus weer heel ongeduldig wachten op deel drie.

Sterren: 4

-x-