Recensie van boekjesenplantjes
Floor, een Brabantse, jonge vrouw, geniet van het leven. Ze houdt van haar werk in de lokale bakkerij, heeft veel plezier met haar beste vriendin Lis en heeft een fijn contact met haar ouders. In de liefde loopt het echter wat minder. Ze heeft al jaren een oogje op Toby, de collega die haar affectie schijnbaar niet beantwoordt. Tot Lis er genoeg van heeft, en ze Floor stiekem inschrijft voor een nieuw datingprogramma. Daarvoor zal Lis op een boerderij verblijven, en omdat ze zelf boerendochter is, gaat ze overstag. Zal ze de liefde van haar leven vinden?
Toen ik begon in dit boek wist ik niet wat ik kon verwachten. Een reeks over de tv-wereld, daar kan je eigenlijk alle kanten mee uit. De auteur heeft zeker niet teleurgesteld, want ik werd meteen meegenomen in het verhaal. De personages zijn goed uitgewerkt en erg herkenbaar in hun denken en doen. Vooral Floor is een sterk karakter. Ze is nuchter, hilarisch en heerlijk normaal. Ook Lis verdient een duimpje omhoog, nonchalant, enthousiast en ze eet graag.
Het hele verhaal zit in evenwicht. De relaties tussen de personages, maar ook de woonst van Floor en de gebeurtenissen in de bakkerij. Daarbij komt nog de tv-show, waarin een mooi evenwicht zit tussen techniek (achter de schermen) en de inhoud van het programma. Dit maakt dat de tv-show zelf niet te langdradig wordt en niet begint te vervelen. Alle details zijn goed uitgewerkt en de verhaallijnen zijn goed en duidelijk te volgen.
De schrijfstijl is erg vlot, ik had het boek in no-time uitgelezen. Ik heb oprecht genoten van dit verhaal met een erg origineel thema. Het is een echte feelgood: vriendschap, liefde, humor, en een de nodige uitdagingen in het leven. Ik ben erg blij dat dit een reeks is, wat betekent dat er nog veel meer over Floor en de rest van de bende te lezen zal zijn!
-x-