Recensie van boekjesenplantjes
In deel twee van de Studio Holland-reeks gaan we verder op stap met Floor. Na haar avontuur bij Kalverliefde, het datingprogramma waaraan ze meedeed, werkt ze terug in de bakkerij en gaat haar leven door. Toch is er ook iets – of beter gezegd iemand – nieuw waarmee ze veel tijd doorbrengt: haar vriend Jacob. Ze wonen best ver uit elkaar, dus het is een kwestie van plannen om elkaar zo vaak mogelijk te zien. Ook in de bakkerij zijn er dingen aan het veranderen, waardoor Floor best onzeker wordt. Tot ze een aanbieding krijgt om opnieuw de televisiewereld in te gaan, samen met Jacob. Ze is meteen enthousiast… tot Jacob zelf ook een aanbieding krijgt en Floor het alleen moet zien te redden.
Omdat dit tweede deel een vervolg is, moet je dus echt wel eerst deel één lezen. Anders kan je niet volgen. De schrijfstijl blijft hetzelfde: ook dit boek leest zo vlot dat je het in recordtijd uit hebt. De cover is heel erg uitnodigend, ik kreeg meteen zin om te beginnen lezen.
De personages worden verder uitgediept, waardoor je een goed beeld van ieder van hen krijgt, ook van Floor krijg je meer mee. Waarmee ze worstelt, waar ze van houdt, wat haar drijft. Heerlijk om een karakter zo goed te leren kennen.
Ondanks het een vervolg is op deel één, zitten er veel nieuwe en verrassende elementen in dit tweede deel. Dat maakt dat het niet gaat vervelen. Het is realistisch geschreven, uit het perspectief van Floor, wat maakt dat kleine details herkenbaar zijn, wat het boek een meerwaarde geeft.
Volgens mij is een tweede deel schrijven nog moeilijker dan een debuut, en Yvonne Van den Nieuwenhuizen is hier erg in geslaagd. Ik kijk al heel erg uit naar deel drie!
-x-