Heerlijke feelgood waar muziek en romantiek centraal staan
Compleet van de wijs is het eerste deel in de serie Rock & Flirt van Kristie Raaijmakers. In totaal zijn er vier delen. In de serie staat muziek centraal in combinatie met romantiek en ook wel serieuze onderwerpen die invloed hebben hoe iemand denkt en doet.
Zoals ik al vaker heb aangegeven vind ik de schrijfstijl van Kristie heel fijn. Ze schrijft met oog voor details en toch leest het heel vlot. Ik weet nu wat er belangrijk is voor een zangcarrière. Ze neemt de ruimte om je een goed beeld te geven van de personages en hoe zij in het leven staan. Je gaat echt meeleven met de personages en voelt wat zij voelen. Daarnaast vind ik de verwijzingen naar muziek mooi gedaan. Dit voegt voor mij zoveel toe aan het verhaal en de leerervaring. En Kristie weet ook hoe je met niet al teveel spice toch een bepaalde sfeer kan overbrengen.
In ‘Compleet van de Wijs’ maak je kennis met Fleur. Zij heeft een veeleisende baan met een vreselijke bazin. Doordat ze haar werk wat ze doet en haar directe collega heel leuk vind, blijft ze er werken. Naast haar werk zingt ze op feestjes. Zingen is haar grote passie en ze is er goed in. Ze krijgt de kans om bij een evenement in Tivoli op te treden met een bekende Nederlandse band. Maar die zanger daar krijgt ze totaal geen hoogte van en in zijn omgeving gedraagt zij zich vreemd. Hoe moet dat nu met de show als er zoveel spanningen zijn? Dit is haar kans om aan groter publiek te laten zien wat ze kan. En tot overmaat van ramp gebeurt er ook nog iets waardoor alles lijkt in te storten..
De personages voelen voor mij heel werkelijk, het lijken wel ‘echte’ mensen. Wat een ander vind, doet met de meeste van ons wel iets en heeft invloed op hoe je reageert. Dat is zo goed beschreven. Je wilt graag weten hoe nu verder dus op naar het volgende deel.