Heerlijk kerstboek die je niet meer weg wilt leggen, echt een aanrader!
Zoals kerst bedoeld is - Vannessa Thuyns
Het is de tijd van de kerstboeken dan is ‘Zoals kerst bedoeld is’ van Vannessa Thuyns echt een aanrader. Je wordt het verhaal ingetrokken met de humor, liefde, personages met herkenbare karaktereigenschappen en natuurlijk liefde en familiedrama.
Vannessa heeft echt een heerlijke schrijfstijl en het leest vlot. De personages zijn uniek en de combinatie van hen samen maakt het grappig en toch ook met heel veel diepgang qua serieuzere thema’s. En iedereen wil toch een kerst vieren in het landschap wat zij beschrijft, het werd voor mij heel visueel. Was echt even genieten en niet meer willen stoppen met lezen.
Het verhaal gaat om een familie met de zussen Elena, Anouk en hun broer Daan en hun vader en hoe zij omgaan met kerst na het overlijden van hun moeder. Vader wil dat ze allemaal met kerst aanwezig zijn in een cottage in Engeland. Iets wat zijn vrouw heel graag zo had gewild. Hij heeft belangrijk nieuws wat hij pas daar zal delen. Elena runt een klein koffietentje in Amsterdam en ziet op tegen de kerst met elkaar. Daarnaast zal ze dan haar klanten een paar dagen niet zien zoals die aantrekkelijke meneer S. Anouk is altijd heel druk met haar werk als juf en haar eigen gezin en de band tussen de zussen is veranderd na het overlijden van hun moeder. Ze botsen veel meer dan vroeger en delen ook minder. En dan heb je Daan die tekenaar is van beroep en die het lastig vindt om over gevoelens te praten en nog heel erg bezig is met zijn ex Livia. Niet gek aangezien zij werkt in het tehuis van hun Oma die haar bij van alles betrekt. En dan gebeuren er allemaal onverwachte situaties die van grote invloed zijn op de kerstviering. Komt dat allemaal wel goed?
Ik heb echt genoten van dit unieke kerstverhaal. En daarnaast ook af en toe allerlei gevoelens gevoeld van medeleven, irritatie en blijheid net zoals de personages in het verhaal. Ik kan niet wachten op een volgend kerstboek van Vannessa.