Kinderboeken hebben vaak heel veel fantasie met een beetje werkelijkheid. Ik had nooit bedacht dat je een boek zou hebben over ‘een stukje popcorn’ dat zo leuk is om te lezen. Mijn zoons hebben alledrie met plezier dit boek gelezen en ik stiekem ook.
Het is een geschreven op een grappige manier die kinderen (en volwassenen) aanspreekt. Korte zinnen en alinea’s met prachtige illustraties in het zwart ter afwisseling. Zeer geschikt voor startende lezers.
Als lezer wordt je meegenomen in de kennismaking van Ellis en Bob. En die is zeker niet alledaags. Je verwacht niet dat een stukje mais een bewegend en pratend stukje maïs wordt die af en toe uit elkaar knalt en waar je allerlei avonturen mee gaat beleven.
Ellis is dol op popcorn en eet het iedere dag totdat school besluit dat ze gezonder moeten eten/drinken en ook popcorn niet meer mag. De vaders van Ellis zetten de magnetron in de schuur en daar begint het avontuur. Eén maïskorrel wil niet ploffen en krijgt opeens beentjes, armpjes en ogen. En tot de schrik van Ellis praat hij ook nog eens en heeft hij de hele dag veel honger. Hoe zorg je ervoor dat niemand erachter komt dat Bob niet wordt gezien/gehoord door anderen?
Heerlijk om samen uit te lezen of juist een startende lezer dit zelf te laten doen. Het is een bijzonder en grappig verhaal met moois illustraties en korte teksten.