Een goed geschreven verhaal die echt bij je binnenkomt!

Boekmiek 04 oktober 2025
Samen met een andere lezer deed ik een buddyread. Zij stelde het boek voor en ik was gelijk geïnteresseerd. De auteur van het zeer bekende kinderboek De Neehoorn had de thriller ‘Views’ geschreven. Dan wil je wel weten kan hij dit net zo goed als het schrijven van een kinderboek? En ja, een goed geschreven verhaal die echt bij je binnenkomt!

In niets is dit boek qua stijl te vergelijken met de Neehoorn. Het boek is vertaald en soms moest ik echt even woorden opzoeken en liep een zin naar mijn idee niet lekker. Ondanks dat het verhaal gelijk al start met waar het om gaat, moest ik er even in komen. De schrijfstijl van Marc-Uwe is vlot en bevat veel details en is zeer actueel qua onderwerp. Zeker met wat er de laatste weken speelt in ons land en eigenlijk ook daarbuiten. Toen ik in het verhaal zat wilde ik niet meer stoppen en moest ik weten wat is er nu gebeurd?

In het boek volg je rechercheur Yasira, gescheiden moeder van een tienerdochter en van origine niet afkomstig uit Duitsland waar het verhaal zich afspeelt. Lena Palmer is een 16-jarig meisje dat verdwijnt. En vlak na haar verdwijning komt een afgrijselijke video online waarin ze wordt misbruikt door 4 mannen van buitenlandse afkomst. Yasira staat aan het hoofd van het team die deze zaak onderzoekt en dat is niet makkelijk. Niets lijkt vindbaar, de plaats van het delict niet, de verdachten niet. Waarom vinden ze niets? En om het nog erger te maken komen de activisten van rechts steeds meer op en volgen heftige demonstraties en acties.

Dit verhaal heeft echt indruk op mij gemaakt omdat het echt zou kunnen gebeuren. De actualiteiten zijn precies wat nu ook speelt en je bang kunnen maken voor wat de toekomst ons gaat brengen. Zeker een aanrader!

Meer recensies van Boekmiek

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.