Trauma is onderdeel van een spannend en beeldend verhaal
De serie novelles van Kluitman is speciaal voor tieners die niet graag lezen. Een kort verhaal, vaak vlot geschreven met (een beetje) spanning en onderwerpen die indruk op je maken.
In dit deel ligt de nadruk op trauma en Nadine weet dat goed te verwerken tot een spannend en beeldend verhaal. Trauma is een onderwerp waar in het werkelijke leven niet voldoende bij wordt stilgestaan vind ik.
Nadine heeft een vlotte schrijfstijl en ze neemt je direct mee in het leven van Jamie van 16 jaar en het pleeggezin waar zij is geplaatst omdat haar moeder niet goed voor haar kon zorgen. Het voel heel realistisch voor mij als lezer.
Jamie wordt uit huis geplaatst bij een pleeggezin dat woont op een boerderij met hun dochter Mira. Vanaf het eerste moment geven ze haar de ruimte en Mira betrekt haar gelijk bij haar leven. Toch sleept Jamie een verleden mee waarin ze veel heeft meegemaakt en dat zij moeilijk kan loslaten. Lukt het haar om verder te gaan met haar leven? En is ze wel veilig?
Wederom heeft Nadine een meeslepend en spannend verhaal geschreven. Voor mij was de tijdlijn soms wat lastig wisselen van verleden naar heden.