Spannend, leerzaam, grappig, origineel en prachtige illustraties
Het was even wachten op het laatste deel van de trilogie van Oerbloed, maar eindelijk is hij er ‘De leugenvanger’. Als je de eerste twee delen nog niet hebt gelezen, dan moet je dat zeker gaan doen! De boeken zijn spannend, grappig, leerzaam en met hele mooie illustraties. Zo’n verhaal heb ik nog niet eerder gelezen.
Rob Koops heeft een fijne en vlotte schrijfstijl met veel oog voor details. Je waant jezelf als lezer onderdeel van het verhaal. Je leeft mee met de goed uitgewerkte personages. Je voelt de spanning, maar wordt ook heel nieuwsgierig naar wat er verder gaat gebeuren. En kunt zeker af en toe hardop lachen door de humor die erin is verwerkt. Voor ons balen dat de serie is afgelopen.
In de ‘Leugenvanger’ gaat Obbe verder met zijn reis samen met de mensen die hem bijstaan en die hij heeft ontmoet tijdens eerdere reizen. Alle draait om het ‘zevende boek’. In deel één moest hij het boek ver weg brengen van de boekenburcht. In deel twee namen ze het boek mee op reis naar de koningin en kom je meer te weten over het werk van een ‘schaduwsluiper’. En in dit laatste deel doet hij juist alles om het boek terug te krijgen nadat het hem is afgenomen. En juist tijdens de reizen ontmoet hij weer anderen, leert hij zijn naaste nog beter kennen en komt hij op plekken waar hij nog nooit eerder is geweest. De belangrijkste les in deel 3 is dat je altijd goed moet opletten wie je vertrouwd. Want leugens zijn er altijd en als je die niet herkent kan het slecht met je aflopen.
Wat hebben wij weer genoten van dit derde en laatste deel van Oerbloed. Het is jammer dat de trilogie nu af is. Het zijn echt verhalen waarbij je kunt wegdromen naar een bijzondere wereld zoals ik nog nooit eerder heb gelezen. De liefde voor boeken en de uitgebreide details in combinatie met de spanning en humor maken dit geweldige boeken voor kinderen en volwassenen.