Zeer bijzondere samenwerking aan een het oplossen van een moord, twee werelden die samen komen en hoe!

Boekmiek 25 november 2025
Dit boek maakte mij nieuwsgierig hoe breng je twee compleet verschillende personen samen en dat ze gericht samenwerken aan een moordzaak?

De schrijfstijl voelde voor mij heel wisselend. Waar het start met zeer beschrijvend en veel personages voelt dat iets voor de helft heel anders. Ik kwam veel makkelijker in het verhaal. En werd nieuwsgierig naar waar gaat dit heen. En vooral de zeer specifieke kenmerken van de personages draagt daar aan bij. Al zijn ze bij mij beide niet echt favoriet. Het lag er soms heel dik op, al is dat zeker met een reden.

Het verhaal start met een situatie op de universiteit van Oxford. En na een moord wordt de politie ingeschakeld al komt niet de persoon opdagen die wordt verwacht. Uiteindelijk vormen Ryan en Raymond een duo en moeten ze samen de moord onderzoeken. En de aanpak kan niet meer verschillen en juist dat versterkt het verhaal. Je krijgt heel veel inzage in hoe het werkt op de Universiteit, maar ook in de politiek en wat voor invloed het heeft op de moordzaak. Iedereen is verdacht en toch duurt het lang voor ze aanwijzingen vinden. Het lijkt er zelfs op dat ze eerder van de zaak worden gehaald dan dat ze de dader(s) vinden. Wat zou er eerder gebeuren?

Het is voor mij een twijfelgeval voor het eerste deel een echte Nee, heel beschrijvend en er gebeurt voor mij teveel met meerdere personages. En juist vanaf de helft wil je toch wel heel graag weten hoe nu verder en één voor mij verrassend einde.

Meer recensies van Boekmiek

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.