Een prachtig meeslepend verhaal dat indruk maakt!

Boekmiek 13 augustus 2025
Als je een boek dichtslaat met tranen in je ogen dan heeft dat boek echt veel indruk gemaakt. Wat een meeslepend en prachtig verhaal over mogen zijn, wie of wat je bent. TJ Klune heeft realistische thema’s gecombineerd met magie en fantasie die binnenkomen bij jou als lezer.

Heel eerlijk ik moest wel echt in het verhaal komen. TJ Klune beschrijft veel tot in de details en het verhaal kwam langzaam op gang. Linus is de hoofdpersoon en ik kreeg niet meteen het gevoel van wauw wat een leuk persoon. Laat dat nu net de bedoeling zijn van de schrijver. En toen het eenmaal op gang was wilde ik ieder moment dat ik kon verder lezen. Je komt veel te weten over de diverse andere personages die een grote rol spelen en wat hun passie is. Samen groeien ze en krijgen ze een plekje in je hart.

Linus Baker werkt bij het ministerie van Toezicht Magische Jeugd. Het kantoor is een saaie en zeer strenge omgeving en hij heeft geen contact met anderen. Hij krijgt de geheime opdracht om een weeshuis te onderzoeken op het kleine eiland Marsyas. Waar zes magische kinderen wonen en de vraag is of zij wel juist worden ondersteund en op de juiste plek zijn. Tijdens zijn onderzoek maakt Linus veel mee met de kinderen en met de directeur Arthur. Deze laatste heeft een groot geheim, wat betekent dat voor het weeshuis en voor Linus?

Dit boek zal ik mij zeker blijven herinneren en deel 2 is al besteld. De thema’s zoals vertrouwen, liefde en vriendschap en zijn zoals je bent in combinatie met magie maakt het heel bijzonder.

Meer recensies van Boekmiek