Goed verzonnen, maar er had meer in kunnen zitten

Dit boek lag een beetje buiten mijn comfortzone qua genre. Het is een mythisch YA fantasy verhaal dat zich afspeelt op een eilandengroep in de Stille Oceaan. In deze verhaalwereld hebben de eieren van reuzachtige zeedraken de kracht om iemands grootste verdriet weg te halen. De eieren te pakken krijgen is natuurlijk niet makkelijk en kan ook grote consequenties hebben.

De vader van hoofdpersoon Hanalei heeft zo’n ei gestolen. En precies dat ei was bestemd voor een prinses. Hanalei en haar vader worden van het eiland verbannen en het verhaal begint eigenlijk bij een redelijk eenzame maar zelfredzame Hanalei (haar vader is overleden) die dolgraag terug wil naar haar eigen eiland. Ze bestudeert de zeedraken en zoekt een manier om weer terug naar huis te kunnen.

Het verhaal heeft wat interessante aspecten. Levende tatoeages bijvoorbeeld, afbeeldingen van dieren die het lijf over zwerven en zelfs van het lijf af springen en tastbaar tot leven kunnen komen. Ook waren de zeedraken mooi bedacht en was het geheel goed geschreven.

Helaas bleef het verhaal in veel opzichten wel op de vlakte. Er had meer ingezeten denk ik. Soms ging het een beetje vervelen. Daarom slechts 2.5 à 3 sterren.

Meer recensies van bookishdutchie