Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Intelligent, doordacht en tof boek!

bookishdutchie 11 juni 2024
Dit boek bevat 13 stukken over Taylor Swift, geschreven door verschillende Nederlandse schrijvers. Uiteraard sprak de ene bijdrage me meer aan dan de andere, maar over het algemeen genomen is dit zo’n intelligent, doordacht en tof boek.

Er zit voor mij als Swiftie veel herkenning in. Zowel in de lovende alinea’s als die gevuld met respectvolle kritiek. Maar ik denk dat het ook voor niet-fans een boeiend boek is, omdat het over zo veel meer dan alleen Taylor gaat. Er worden een hoop maatschappelijke onderwerpen besproken aan de hand van Taylor’s teksten, leven en fans. Net als in haar songteksten zitten er ook in dit boek een hoop lagen.

Taylor’s muziek gaat al 18 jaar met me mee. Mijn halve leven. Aanvankelijk kon ik mezelf terugvinden in haar liedjes over dagdromende kalverliefde, maar waar veel mensen denken dat ze niet meer is dan die zoete liedjes van toen, ben ik blij dat in dit boek ook weer onderstreept wordt dat ze echt een van de beste schrijvers ooit is, die zich door is blijven ontwikkelen. Nu ik 38 ben en Taylor 34, schrijft zij prachtig poëtische teksten doorspekt van literaire kennis en levenservaring, en kan ik dus ook als volwassen taalnerd nog enorm van haar werk genieten.

Het gevoel waar dit boek me vooral mee achterlaat is hetzelfde gevoel dat ik overhoud aan het luisteren naar Taylor’s muziek: “Zij snapt het! Ik ben niet alleen.” Deze schrijvers begrijpen en verwoorden precies hoe het is om als meisje op te groeien en vrouw te zijn in de huidige maatschappij. Én hoe het is om enthousiast fan te zijn van een artiest waar iedereen een mening over heeft (veelal kritisch op basis van een flinterdun stukje muziek van 15 jaar geleden of ander kennisgebrek).

Erg blij dat dit boek (waarbij mijn verwachtingen eerlijk gezegd laag waren) me enorm heeft weten te verrassen! Knap! Leuk! Lezen die hap!

Reageer op deze recensie

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?