Herfstwijk
In Klok van seizoenen maak je kennis met Merel, zij woont in Herfstwijk waar het altijd Herfst is.Zo heeft in deze wereld elk seizoen een eigen wijk en heeft het middelpunt (de stad) alle seizoenen. Merel wordt bijna achttien en mag daarom meedoen aan de waardigheidstest als ze die wint mag ze in de stad komen wonen.
Het idee achter de opgedeelde seizoenen vind ik erg interessant en ook leuk bedacht. De waardigheidstest is voor een groot deel van het verhaal het hoofdonderwerp. Deze waardigheidstest leek wel een beetje op de tests van Divergent omdat Merel moet strijden om een plekje in seizoenenstad door allerlei beproevingen te doorstaan. Door deze beproevingen word ook duidelijker wat de titel “ Klok van seizoenen “ inhoud omdat de Klok van seizoenen een grote rol gaat spelen in het verhaal.
Ook vond ik het verassend waar het verhaal uiteindelijk naar toe ging, sommige dingen die ik had verwacht gebeurde niet en bleken heel anders te gaan. Wat een leuke en verfrissende twist aan het verhaal gaf.
De schrijfstijl is ook erg goed gedaan het leest vlot. Door de vele spannende opdrachten die Merel moet doen, blijft de spanning er goed in geduurde het verhaal.
Dit (e-) boek mocht ik ontvangen als recensie exemplaar van de auteur in ruil voor een eerlijke recensie,bedankt hiervoor!