Recensie Aju paraplu

booksandmagic 14 juni 2025
In dit boek beleef je samen met Evy haar avontuur als kind van gescheiden ouders. Je ontdekt waar je allemaal mee te maken krijgt als je ouders uit elkaar gaan. Op haar zevende verjaardag viert Evy een feestje in mama’s tuin. En dan gebeurt er iets onverwachts…. Raad eens wie daar aan komt lopen?

Wat mooi dat Evy met de maan spreekt, dit is iets wat ik zelf ook vaak doe als ik iemand mis. Want ja lieve mensen we zien allemaal dezelfde maan .

Scheiden is nooit leuk, en al helemaal niet als kind (denk ik). Lyona heeft het op een hele mooie en kwetsbare manier geschreven waardoor ook een onderwerp zo lastig als deze goed bespreekbaar is. Ik denk als ouders dit boek met hun kinderen zouden lezen voordat ze de scheiding daadwerkelijk doorzetten, het voor een kind beeldend wordt en dat ze het beter kunnen begrijpen.
Want ja ook als je gaat scheiden als ouders zijnde, kan je liefdevol uit elkaar gaan en ook dit mee geven aan je kids.

Lieve Lyona, dankjewel dat ik dit krachtige belangrijke boek heb mogen lezen. Je hebt het echt heel mooi en krachtig neer gezet.

Meer recensies van booksandmagic