Een sprookje in een boek
Recensie: Auriria – Marie Kindt
Beoordeling: (4 sterren)
Auriria van Marie Kindt is een sprookjesachtig verhaal dat me vanaf het begin wist te betoveren. Het voelt als een moderne klassieker met een magische setting, sterke thema’s en een hoofdpersonage dat je niet snel vergeet.
Het verhaal volgt Catharina, een jonge vrouw met een groot hart en een nog grotere droom: ze wil verandering brengen in een koninkrijk dat gevangen zit in oude patronen en ongelijkheid. Haar reis is niet zonder gevaren, maar juist haar vastberadenheid en morele kompas maken haar zo’n krachtig personage. Ze wordt geconfronteerd met verzet, maar ook geholpen door bijzondere bondgenoten en onverwachte gebeurtenissen.
Wat dit boek zo sterk maakt, is de combinatie van een sprookjesachtige sfeer en een relevante, bijna activistisch aandoende boodschap. De wereld van Auriria is rijk en fantasievol, en toch voelt het soms pijnlijk herkenbaar. Dat maakt de boodschap die Catharina uitdraagt des te indrukwekkender.
Het verhaal leest bovendien heel vlot. De hoofdstukken zijn overzichtelijk, de stijl is toegankelijk, en het tempo zit er goed in – ik vloog er echt doorheen.
Kortom: Auriria is een krachtig, magisch en meeslepend boek dat sprookjesliefhebbers én lezers die houden van verhalen met een boodschap zeker zal aanspreken. Vier welverdiende sterren!
Beoordeling: (4 sterren)