Recensie - Zwarttand en het monster uit de diepzee geschreven door Bart de Wolf
Recensie - Zwarttand en het monster uit de diepzee geschreven door Bart de Wolf
Ik vind het humorvol hoe Bart het boek start, eigenlijk met een waarschuwing dat als je niet van spannende boeken houd je dit boek nu nog weg kan leggen. Maar de vraag “ben je er nog” > “oké je bent niet zo snel af te schrikken. Mooi zo” vind ik stiekem toch wat humorvol.
Hoe bijzonder trouwens dat Bart dit verhaal met ons deelt, terwijl het al generaties lang in zijn familie zit? Ik denk dat we dankbaar mogen zijn dat dit verhaal ons bereikt heeft.
Paar zinnen die mij aanspraken waren:
“Echte piraten zijn nergens bang voor, dacht ik. Behalve dan voor lege flessen en loslopende kippen.”
“Die piraten mogen hun borst alvast nat maken” Sebbe en Joen gaan krachtig in hun hoofd om met het idee om wraak te nemen op de piraten.
“Wanneer de maan is verdwenen en de zee is zo zwart als pek, piraten neem dan snel de benen want de klabautermann komt aan dek. Hij doorziet al wat geheim is en legt je ziel volledig bloot, onbevreesd kan zijn wie rein is maar voor wie slecht is…. Volgt de dood!”
Wat was dit een spannend en verfrissend verhaal!
Zouden ze de schat gevonden hebben? Zouden de piraten van het eiland af kunnen komen? Dat is natuurlijk de vraag, en ik hoop dat Bart ons dat verteld in een mogelijk deel 2 van dit verhaal.
Hamley books en Bart Dankjulliewel voor de kans die ik heb gekregen om dit heerlijke griezel verhaal te mogen lezen! Ik kijk er naar uit dat het boek op 4 september daadwerkelijk uit komt, en dat iedereen dan mag mee griezelen .
Paar zinnen die mij aanspraken waren:
Wat was dit een spannend en verfrissend verhaal!