Recensie exemplaar

booksandmagic 17 augustus 2025
Recensie Leven voorbij het ego - geschreven door Leonard Jacobson

Dingen die ik volgens dit boek mag gaan leren zijn:
- Wat is het ego?
- Wanneer en waarom is dat in je leven gekomen?
- Wat is de rol ervan in je leven?
- Hoe functioneert het?
- Hoe beïnvloedt het je leven en relaties?
- Waarom verzet het zich ertegen dat je aanwezig bent en hoe kun je die weerstand overwinnen?

Ik hoop de rust te gaan vinden door meer vanuit mijn intuïtie en gevoel te leren gaan leven

Een zin vanuit het boek wat meteen binnenkwam was: je kunt er niet achter komen wie je echt bent totdat je aanwezig bent. En je kunt het werkelijke doel van je bestaan niet vinden totdat je ontwaakt bent.

Ik merk dat de benadering van je “moet” en het stukje over dat je dichterbij God komt en aan hem moet opbiechten waar je oordelen vandaan komen, een beetje verkeerd schiet bij mij. De meditaties in het boek vind ik wel heel erg goed, het zorgt ervoor dat je uit je hoofd gaat.

Er wordt veel informatie gegeven wat erg waardevol is, maar ik merk persoonlijk wel dat ik de toepasbare stappen mis. Welke haalbare stap moet een persoon nou zetten om daadwerkelijk die verlichting te ervaren?

Ik denk dat als je opzoek bent naar informatie dat dit boek echt heel veel voor je kan betekenen, en dan je hier heel veel van kan leren. Ik heb persoonlijk al erg veel boeken gelezen over mindset en mis juist kleine opdrachten die je in het dagelijks leven kan toepassen.

Daarom geef ik dit boek 3.5 ster .

Uitgeverij Ankh Hermes dankjewel voor het opsturen van dit recensie exemplaar

Meer recensies van booksandmagic