Actueel en heel erg spannend

booksandmagic 12 september 2025
Als eerste deelt Lyona een disclaimer: dit boek bevat thema’s als ontvoering, geweld en misbruik, die mogelijk als verontrustend worden ervaren. Vanwege de intensiteit van deze onderwerpen wordt een minimumleeftijd van 16 jaar aanbevolen.

Voor mijn jongere volgers raad ik dan dus ook af om deze recensie verder te lezen.

Ik vind het onwijs goed dat het boek nu uit komt, het is namelijk actueel helemaal als je kijkt naar de aflevering van Boos over familie vloggers. Ik vind het erg leuk dat we uit verschillende perspectieven lezen, zo hebben we nu: Samantha, Remco en Manon gehad. Het boek begint al erg spannend, er zou namelijk een nep ontvoering in actie gezet worden zodat Samantha wilt stoppen met vloggen. Maar dan zijn de meiden opeens echt weg, wat is er hier gebeurt? En wie zit hierachter?

“Doe wat ik zeg en je dochters zullen in leven blijven.” Het wordt steeds spannender en grimmiger, wie zit hierachter? Misschien de enge oude man die Samantha twee keer heeft gezien? Een gekke fan? Of is er toch meer aan de hand?

OMG en daar komt Roxanne dan om de hoek kijken, dit is een vrouw met een heel heftig verleden en we krijgen hierdoor ook een andere kijk op de ontvoering. Zal zij hier misschien wat mee te maken? Of is het toch de enge buurman?

Wil je dat weten? Lees dan vooral het boek zelf, ik heb heel het verhaal op het puntje van mijn stoel gezeten omdat het zo spannend was… De uitkomst had ik nooit zien aankomen, en juist daarom was het zo goed!

Lieve Lyona ik vind het zo krachtig dat jij keer ook keer maatschappelijke onderwerpen verwerkt in je verhalen. Ook nu weer heb je dit zo mooi en goed gedaan

Meer recensies van booksandmagic

Madison is de perfecte vrouw, met het perfecte gezin en het perfecte leven waar iedereen van droomt. Alleen is het één grote leugen... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.