Prachtig verhaal
Ik mocht dit boek ontvangen van @lovebooks.nl waar ik ontzettend blij mee ben. Ik zat al tijden op deze te wachten. Na de flaptekst te hebben gelezen wist ik gewoon dat hij leuk moest zijn. Hieronder mijn recensie.
Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Cecily en Austin verteld. Cecily woont samen met haar man KJ, die haar op z’n zachtst gezegd niet goed behandelt. Hij is gewelddadig en ze zit opgesloten in haar eigen huis, zonder contact met haar familie door hem. Op een gegeven moment krijgt ze via een online forum, een hulpgroep voor vrouwen in een gewelddadige relatie, contact met Beryl. Als ze er klaar voor is, kan ze naar het plaatsje Wells Canyon komen, waar ze onderdak en een baan zal krijgen.
Wanneer ze uit haar eigen huis vlucht en aankomt bij Ranch Wells, ontmoet ze Beryl, die daar alles regelt, en de familie Wells. De knorrige Austin kijkt haar amper aan en ze voelt zich door hem niet echt welkom. Austin heeft veel meegemaakt, het verlies van zijn moeder en opa, en op 25-jarige leeftijd moest hij al de ranch leiden. Toen daarna ook zijn relatie na twee jaar strandde, sloot hij zich af van vrouwen en kwam hij over als een moeilijke man die niet te doorgronden is.
Totdat hij Cecily ontmoet, en hij even niet meer helder kan nadenken. Hij mag haar niet leuk gaan vinden, omdat hij niet weer teleurgesteld wil worden. Zal Cecily haar plek op de ranch gaan vinden en het verdriet een beetje los kunnen laten, of zal KJ haar uiteindelijk toch gaan vinden?
Alive and Wells is deel één in de Wells Ranch serie, dit is mijn eerste kennismaking met deze auteur en wat ben ik onder de indruk. Het verhaal is van begin tot eind goed opgebouwd, het pakte me vanaf de eerste bladzijde. Door de wispelturige KJ bleef het spannend, want je weet nooit wat hij gaat doen. Het verhaal heeft een emotionele lading door het thema mishandeling, dit raakte mij enorm omdat ik de angst van Cecily kon voelen.
Het is tegelijk een cozy cowboy romance met genoeg steamy scenes om het toch wat luchtig te houden. De familiebanden van de familie Wells zijn ontroerend, het is mooi om te zien hoeveel warmte, liefde en steun ze aan elkaar hebben. Ik vond het erg jammer toen ik de laatste bladzijde omsloeg, ik kan niet wachten op deel twee, dat Seeing Red gaat heten en uitkomt op 6 november.