Wow genoten
Ik ben uitgekozen om mee te doen aan de blogtour van het tussendoortje van Simoné Steenkamp. Het boek heet Geluk met een slokje Whisky. Dat belooft wat met deze titel. Mooi om op deze manier kennis te maken met deze auteur aangezien ik nog geen boek van haar heb gelezen.
Milou’s leven in Nederland loopt allesbehalve soepel. Na een pijnlijke relatiebreuk is ze teruggekeerd naar haar moeder en heeft ze ook haar baan in Amsterdam opgezegd. Gelukkig heeft ze in haar beste vriendin Sofie nog altijd een grote steun. Wanneer haar oom Teun overlijdt, erft Milou tot haar verrassing een huisje in Schotland, terwijl ze hem nauwelijks kende.
Eenmaal aangekomen in Schotland raakt ze onder de indruk van de natuur en de rust. In The Jolly Sheep, dat dienstdoet als zowel B&B als kroeg, maakt ze kennis met Ella en haar moeder Bonnie, die de zaak samen runnen. Tussen Milou en Ella ontstaat meteen een klik, en Ella probeert haar zelfs de kunst van het whiskydrinken bij te brengen.
Tijdens een wandeling naar een ruïne belandt Milou per ongeluk op het land van een norse boer, Colin, die haar aanwezigheid totaal niet kan waarderen. Wanneer ze later in The Jolly Sheep vertelt over de ontmoeting, blijkt dat Ella haar daar eigenlijk al voor had willen waarschuwen.
De vraag blijft of Milou in Schotland een nieuw thuis zal vinden, of dat haar verleden haar toch blijft achtervolgen.
Ik heb genoten van dit mooie verhaal wat zich afspeelt in Schotland, nog nooit geweest maar door de gedetailleerde beschrijving moet je er gewoon naartoe. Ik kan altijd erg genieten als een verhaal in het buitenland plaats vindt, dit geeft je meteen een vakantiegevoel. Ik vind dat Simoné het verhaal mooi heeft opgebouwd, hierdoor ben je geboeid van begin tot het eind. Ook ben je door wat Milou heeft meegemaakt in spanning op wat er is gebeurd en lees je steeds sneller. Wat een prachtige feelgood is dit, ik wil zeker meer van haar boeken gaan lezen.