Hele fijne kennismaking met deze auteur!

Ik kan bijna niet geloven dat dit pas mijn eerste boek van Sarah Morgan is. Deze auteur heeft al zoveel geschreven, haar naam is superbekend in de feelgoodwereld, en toch heb ik er niet eerder eentje opgepakt. “Die zomer met jou” was in elk geval een hele fijne kennismaking met deze auteur. Het is zeker niet het laatste boek dat ik van haar gelezen heb.

Toen ik op Instagram in mijn story vroeg welke van de drie keuzes mijn volgende luisterboek zou moeten worden, stemden de meesten voor deze feelgood. Al na het eerste uurtje luisteren begreep ik waarom. Wat een heerlijk gemoedelijk verhaal met leuke personages en genoeg grappige situaties om een paar uur te vullen.

In het boek volgen we drie vrouwen wiens leven allemaal met elkaar verbonden zijn. Het zijn geen losse verhalen waarbij het toevallig bij elkaar komt, als lezer weet je al vanaf het begin hoe de verhoudingen liggen en dat is fijn! Bij alle hoofdpersonages heeft zich een probleem gevormd rondom het thema liefde en doordat het perspectief elk hoofdstuk wisselt, maak je van alle drie mee hoe zij ermee omgaan. Ook lees je hoe de vrouwen invloed uitoefenen op elkaars (liefdes)leven omdat de verhalen allemaal met elkaar verweven zijn. Het is ook prachtig om te zien hoe er een waardevolle vriendschap opbloeit tussen Lily en Cecilia, ondanks het leeftijdsverschil.

De second chance trope is in dit boek geweldig uitgewerkt. Deze trope gaat vaak samen met een hele hoop miscommunicatie, maar dat valt in dit geval gelukkig mee. De schrijfstijl van Morgan is simpel te volgen, actief in dialogen en heerlijk in humoristische situaties. Naast de drie hoofdlijnen zijn er ook voldoende bijverhalen waarin je merkt dat zowel de hoofdpersonen als de bijpersonen groeien in hun karakters en handelingen. Het einde voelt afgerond en zorgt ervoor dat ik het luisterboek met een lach afsloot. Ik voel me gewoon voldaan na dit boek!

Meer recensies van BookstagramShirley