Advertentie

In Maan, het vijfde deel van de Zeven Zussen serie, laat Lucinda Riley ons verder kennismaken met de spirituele Taygete (Tiggy) D'Aplièse. Ook dit keer bestaat het boek uit twee verhaallijnen. In het heden volg je Tiggy in de Schotse hooglanden en in het verleden maak je kennis met Lucía, de grootmoeder van Tiggy. Lucía maakte deel uit van de arme zigeuner gemeenschap in Sacromonte Granada Spanje, waar ze uitgroeit tot een legendarische flamenco danseres.

Wat opvalt in dit deel is dat Pa Salt in zijn afscheidsbrief meteen verteld waar Tiggy in Granada moet zijn om meer te weten te komen over haar achtergrond. Waarom dit zo is, wordt echter niet duidelijk. Wel ligt hierdoor de nadruk minder op de zoektocht naar het verleden en meer op de persoonlijke ontwikkeling van Tiggy zelf. Ook leert ze zichzelf kennen en haar (genezende) krachten verder te ontwikkelen. Hoe is Tiggy geworden zoals ze nu is. Dat geeft het vijfde deel van de Zeven Zussen serie een bijzondere touch in vergelijking met de voorgaande vier delen.

Lucinda Riley weet zo te schrijven dat je je als lezer bijna deel voelt van de flamencodans La Candela, je bent als het ware aanwezig bij de dans zelf. De vele emoties en passie die hierbij komen kijken spatten van de bladzijden af. Lucinda Riley schrijft ook enorm beeldend: de opgewassen lichamen, zweet, verschraalde lucht. Het is zo levensecht dat je de viezigheid bijna ruikt. Dit maakt Maan ook zo’n goed boek. Je kunt je helemaal inleven in het verhaal.

Ondanks het ruim 600 bladzijden tellende boek vlieg je door de hoofdstukken heen. Lucinda Riley heeft een vlotte en fijne schrijfstijl. Daarnaast blijf je als lezer nieuwsgierig hoe het met Tiggy in het heden en Lucía in het verleden afloopt. Dat blijft tot het einde aan toe spannend.

Maan is wederom een fenomenaal boek in de Zeven Zussen serie van Lucinda Riley. Van begin tot eind ben je geboeid en word je meegezogen in de sneeuw van de Schotse hooglanden enerzijds en de flamencodansers in Sacromonte anderzijds. Deel 6 Zon met zus Electra in de hoofdrol komt in januari 2020 op de boekenplanken.


Reacties op: Van sneeuw in de Schotse hooglanden tot flamencodanseressen in Sacromonte

1513
De zeven zussen - Maan - Lucinda Riley
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker