Bryan las: Coroline Hulse - De vakantie
Ik was erg nieuwsgierig naar dit boek aangezien het boek wordt bestempeld als een Roman, maar er gaat ook van alles mis zodat het een thriller wordt… en dit rond kersttijd. Het lijkt mij niet zo’n standaard kerstroman en dat maakte mij nieuwsgierig… In de proloog lees je een oproep, op de dag voor kerstmis, naar de alarmcentrale met de vraag of er hulp kan komen aangezien er iemand is neergeschoten. Deze oproep wordt gedaan door Alex. In dit eerste stukje is angst, onzekerheid en spanning voelbaar. Ik wilde snel verder lezen om te weten wat er nu precies gebeurd was… Hierna begint met verhaal, een aantal dagen eerder, op een rustige manier. Je leert de personages stuk voor stuk kennen. Iedereen heeft zijn eigen problemen en standpunten. Hulse heeft ervoor gezorgd dat de personages geloofwaardig over komen. Echter Posey, het denkbeeldige reuzenkonijn, komt, op mij persoonlijk, ongeloofwaardig over. Dit is natuurlijk al erg voorspelbaar als je leest dat er een denkbeeldig konijn in mee speelt. Maar ondanks dat ik het van te voren wist was ik hier wel nieuwsgierig naar. In het verhaal zijn ook schuingedrukte delen te lezen. Dit zijn verhalen met personen over het schietincident dat heeft plaats gevonden. Dit zijn personages die maar een kleine rol spelen in het geheel. Dit haalde voor mij de vaart uit het verhaal. Ik had meer van dit boek verwacht echter Hulse weet met ‘De vakantie’ niet te overtuigen’. Deze recensie is eerder verschenen op Koukleum.nl.