Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Originele Young Adult

Carlita 10 juni 2021
In dit mooi vormgegeven jeugdboek gaat de verlegen Olivia naar een zomerkamp, waar ze samen met voor haar nog onbekende jongens en meisjes gaat leren hoe je dieren moet verzorgen. Olivia heeft zich altijd al een buitenbeentje gevoeld en ze is bang dat ze ook hier weer die positie gaat innemen. Maar tot haar verbazing maakt ze toch al snel een paar vrienden. En die, zo blijkt al snel, zal ze hard nodig hebben. Want niet de andere kinderen vormen het gevaar. Er blijken dieren bij het kamp rond te lopen die erop uit zijn om de mensen aan te vallen. Waarom? En wat is de reden dat het kamp een tijd gesloten is geweest? Welk geheim waart er rond in Kamp Wolff?

Geestenvanger is het eerste kinderboek dat Latoya Morris heeft geschreven, over een origineel onderwerp dat niet zo vaak aan bod komt; de Indiaanse cultuur en contact met overledenen. Dat lijkt misschien een zwaar thema voor kinderen, maar zo is het niet neergezet. De rode draad van het verhaal is toch wel hoe een verlegen en onzeker meisje een heldin kan worden, iets wat de jeugd zeker zal aanspreken.
Latoya Morris schrijft levendig en beeldend, met eenvoudig taalgebruik en de juiste dosis herkenning. Het bevat spannende elementen en leest prettig weg. Ook leuk is dat het verhaal zich afspeelt in Arizona en je ook even een andere wereld in getrokken wordt.

Ik heb Geestenvanger met plezier gelezen en ben benieuwd welk onderwerp Latoya Morris gaat uitdiepen in haar volgende boeken! 3 ½ ster voor dit leuke, avontuurlijke kinderboek.

Carlita
Perfecte Buren

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Carlita