Filmische trekken langs verschillende emoties en dat in nog geen 50 pagina's!
☆ Blogtour & Recensie time - Duik in het diepe - Britt van der Jagt ☆
Uitgeverij: @booksandbutterfliesuitgeverij
Aantal bladzijdes: 46
Aantal sterren: ☆☆☆☆☆
Wauw, ik weet gewoon niet zo goed hoe ik deze recensie moet beginnen om de verhalen en Britt eer aan te doen. Omver geblazen was ik na het dichtslaan van deze bundel, want als je als 16-jarige al zulke sterke korte verhalen in verschillende genres schrijft, beloofd alleen maar veel goeds voor de toekomst. Deze bundel betreft echt een verscheidenheid aan verhalen, thema's en emoties zoals romantiek, geluk, angst. En dan ook nog eens de actualiteit erin verwerken zoals milieukwesties, LGBTQ+.
Duik in het diepe
Een duik op de Malediven zal nooit meer hetzelfde aanvoelen, na deze keer. Lola probeert iets voor het milieu te betekenen in afvalbeperking als beroep. Dus wanneer Lola tijdens het duiken een haai in nood ziet, twijfelt ze geen moment en schakelt hulp in. Is ze op tijd om de haai te redden en wat brengt haar dit nog meer op het pad? -
Oranje wereld
Een rondje in het bos. Vallende bladeren. Herfst.
Als twee honden elkaar vinden tijdens het loslopen, zet dat de levens van hun baasjes op zijn kop. -
Terug in het diepe (vervolg van Duik in het diepe)
Een kleine 2 jaar verder op de Malediven. Bewustwording over het gevaar van plastic in de oceaan is iets wat Lola graag ziet gebeuren. Dus regelen ze een georganiseerde inzamelingsactie. Maar de romantiek op de Malediven is groots, met de komende bruiloft van haar beste vriend Ishaan. Een droomhuwelijk en wat heeft Cupido voor haar zelf in gedachte?! -
Karma
Een verjaardagsfeestje van je beste vriendin. Kan niets mis gaan toch?! Tot een onbekende jongen haar aandacht trekt. De spanning overheerst, maar ja wat gebeurd er als iemand wraak wilt? -
Wat kan er nou gebeuren
Een oud verlaten huis. Een vriendengroep. Dus ja wat kan er nou gebeuren in een verlaten huis?!
De drie opgenomen feelgoodverhalen zijn stuk voor stuk op hun eigen manier vermakelijk en zorgen voor een glimlach op je gezicht. De twee opgenomen spannende verhalen zijn realistisch en horrorachtig ingestoken, waarbij je soms naar het puntje van je stoel wilt schuiven zoals je een bij spannende film doet.
En al die gevoelens, filmische trekken worden bereikt in nog geen 50 pagina's lang wauw!