Emotionele rollercoaster in een zoektocht naar jezelf!

Bookstagram Charisaa Bookstagram Charisaa
24 mrt 2022

Pumpkin spice latte, with love is ondanks alles toch echt een heerlijk feelgood verhaal dat zich afspeelt in België tijdens de lockdown. Daarbij volg je Ben & Alex die vastbesloten zijn om van hun laatste jaar studeren een feest te maken. Alleen 2020 heeft andere plannen met iedereen. De pandemie zorgt ervoor dat ze beide besluiten een master-na-master te gaan doen. Daarbij betrekken ze samen een gezellige studio en delen ze naast de studierichting dus ook ineens de rekeningen. Al hebben ze beide wel iets moeten laten schieten voor het volgen van deze studie en ontstaan er verschillende verschuivingen in hun levens. En wat brengt hun dat verder?

Als thema nemen de pandemie en de daarbijbehorende lockdowns een belangrijke aspect in in dit verhaal in. Daarbij gaat het niet alleen om de globale en dagelijkse zaken zoals we allemaal wel kennen, maar ook de diepere problemen achter de voordeur komen aan bod, zoals het mentale welzijn, het online studenten leven, eenzaamheid. Dat alles ook nog eens verpakt in een verhaallijn rondom actuele zaken rondom de LGBTQIA, prille liefde en het uit de kast komen. Oftewel een emotionele rollercoaster in het vinden van je eigen ik in een tijd dat niets meer gewoon is. Het laat je als lezer ook zeker nadenken over jezelf en dat maakt het een sterk verhaal. Ook wordt je als lezer in een emotionele rollercoaster geslingerd tussen gevoelens van angst, onzekerheid, verslaving, rouw, liefde, liefdesverdriet, romantiek en vriendschap. Al kan het soms wel als een zware kost en daardoor iets te veel van het goede aanvoelen.

Broeckx heeft een zeer vlotte schrijfstijl, geen moeilijke woordkeus en dat maakt het een verhaal die makkelijk op te pakken is. Ook als die even aan de kant heeft gelegen, zit je weer snel in het verhaal. Daarbij is er ondanks de zware thema's, toch een vleugje humor in verwerkt. Maar bovenal is het een realistisch en krachtig verhaal van wat er allemaal op jonge leeftijd op je pad kan komen en hoe dit jou als persoon maakt tot wie je bent en hoe je handelt.

Meer recensies van Bookstagram Charisaa