Voorspelbaar maar vlot en met unieke karakter/details

Bookstagram Charisaa Bookstagram Charisaa
10 apr 2023

Zweden: opgeschrikt kijkt de buurt toe naar een reeks branden die al vier mensen het leven heeft gekost. Alles wijst erop dat er een pyromaan actief is in het zuiden van Zweden. Een belangrijk aanknopingspunt is de verwijdering van de rookmelders en de markeringen op de huizen. Geen zaak voor het Coldcase team. Tot een vrouw de aanval overleeft en meldt dat er tijdens het woeden van de brand strijkmuziek werd afgespeeld. Muziek die ze zelf niet afspeelt en die haar niet bekend voorkomt. Rechercheur Tess Hjalmarsson kent dit detail maar al te goed uit een van haar eerste moordzaken en schrikt op als ze dat hoort. De zaak is nooit opgelost en achtervolgt haar nog altijd. Hierdoor wordt het Coldcase team betrokken bij het onderzoek en samen met collega Marie Erling en profiler Carsten Morris gaat Tess de zoektocht aan naar de pyromaan. Een dader die op wraak belust lijkt en niet wilt stoppen. Stapje voor stapje komen ze dichterbij, maar zet ze daarmee ook haar eigen leven op het spel als ze op de radar van de dader komt te staan.

Vagevuur is het derde deel van de serie rondom het Coldcase team. Persoonlijk had ik nog geen eerder deel gelezen, maar daar merk je niets van. De seriedelen zijn prima als standalones te lezen.
Het leuke aan deze thriller is dat je als lezer het heden en verleden mee krijgt en dat er gekozen is voor een unieke invalshoek met het feit dat een huidige case verbonden blijkt te zijn met een cold case. Jammer vond ik het dat het perspectief van de uiteindelijke dader (eventueel in een onbekend perspectief aan het begin) ontbrak. Had graag zijn motieven en gedachtes gelezen om nog meer te snappen over zijn gedrag en acties. Perspectieven en de wisselingen daarin tussen heden en verleden passen goed bij dit verhaal en zorgen voor vaart en afwisseling. Leest fijn en vlot weg! Hier en daar mogelijk wel wat voorspelbaar, maar door unieke details en het karakter zeer aangename thriller om te lezen!

Meer recensies van Bookstagram Charisaa