Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Charles Auteur

De auteur heeft een brede interesse binnen het fantastische genre: zijn boeken gaan van space-opera tot young adult tot fantasy tot harde scifi. Naast schrijver van romans is hij samensteller van thematische verzamelbundels en bundels van eigen korte verhalen. 'De laatste verkenner' bevat 27 korte verhalen van zijn eigen hand. Alle verhalen zijn tussen 2017 en 2022 al eens elders te lezen geweest. Dat is geen bezwaar: de locatie van verschijning is zo gevarieerd dat niemand er meer dan een paar zal zijn tegengekomen.
De onderwerpen in deze bundel zijn zo breed als de fantasie van de auteur. Veel verhalen gaan over de grenzen van leven en intelligentie. Ze tonen regelmatig zijn biomedische achtergrond, zoals in de mooie onder-water-verhalen. Ook harde SF komt aan de orde, net als fantasy, steampunk en wat horror - natuurlijk allemaal met een JKH-twist.

Een veel uitgebreidere en meer inhoudelijke bespreking zal volgen in het kwartaalblad Fantastische Vertellingen, nummer 66 (2e kwartaal 2023).
Hier de aanbeveling: een leuke, brede verzamelaar.

Reacties op: Een fijne verzamelaar - aanbevolen!

3
De laatste verkenner - Johan Klein Haneveld
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken