A little princess

18 maart 2020
Review 70#
!Waarschuwing: Spoilers en ongezouten meningen!

Samenvatting van het verhaal:
Op 7 jarige leeftijd verhuist de rijke Sara Crewe tijdelijk naar Miss Minchin’s meisjesschool in Engeland, terwijl haar vader kapitein Crewe op zee is. Haar vader schrijft haar regelmatig brieven waarin hij van alles aan haar vertelt, waaronder een samenwerking met een vriend om diamantmijnen aan te schaffen. Sara is een waar prinsesje die haar vader vreselijk mist. Ze creëert allemaal bijzondere verhalen en vertelt ze aan de andere meisjes. Voor een paar jaar gaat dit goed, maar op haar 11de verjaardag stort Sara’s wereld in. Haar vader is overleden, zijn zakenpartner verdwenen en daar bovenop komt ook nog de onthulling dat de diamantmijnen niks waard zijn. Al haar luxe wordt ontnomen, wordt bestempeld als de nieuwe dienstmeid en verhuist naar de zolder. Dag in dag uit werkt Sara hard, terwijl ze emotioneel/mentaal mishandeld wordt, verhongert, eenzaam en alleen is. Maar op een dag komt er een lichtpuntje in haar leven, de rijke Indiase heer Tom Carrisford komt in het huis naast de meisjesschool wonen. Hij is ziek en wanhopig op zoek naar de dochter van zijn zakenpartner kapitein Crewe. Hij is bezorgd dat er nare dingen met haar gebeurd zijn en ze heeft recht op haar rijkdom van de welgestelde diamantmijnen. Zijn bediende Ram Dass en secretaris komen te weten over het meisje dat naast hem woont op zolder. Ram Dass heeft haar al een tijdje in de gaten gehouden en meld aan Carrisford dat ze niet goed behandeld wordt. Hij geeft de 2 zijn zegen om haar wereld aangenamer te maken. Ze creëren een waar sprookje voor Sara en ze wil heel graag weten wie haar weldoener is. Op een dag is het aapje van Ram Dass door de zolderraam van Sara geklommen en ze brengt hem terug naar zijn eigenaar. Daar ontmoet ze Carrisford en terwijl ze aan het praten zijn, komt hij erachter dat Sara het meisje was naar wie hij op zoek was. Hij neemt gelijk de beschermende vaderrol aan en neemt Sara in huis. Ze is nu een prinsesje rijker dan andere prinsessen.

Meningen, gedachtes enz.:
- Ik ben helemaal verliefd op de kaft van het boek, de Puffin in Bloom versie is prachtig.
- In het boek komen leuke kleine illustraties voor en aan het einde van het boek komen leuke extraatjes (personage, woorden en vragenlijstjes.)
- Ik vloog door dit boek, was niet normaal.
- Was zorgwekkend dat zo’n jong meisje al zo’n slecht zelfbeeld had.
- Dit boek had in mijn ogen een Assepoester en Sneeuwwitje vibe. Een aardig en onschuldig meisje die voor anderen op komt, ze beschermd en gelukkig wil maken. Mens en dier houden van haar, van arm naar rijk enz. Het had een hoog sprookje gehalte.
- Er waren zoveel leuke personages (Becky, Ermengarde, Lottie, Ran Dass), maar mijn favoriet is Tom Carriford. Hij bleef zoeken naar Sara en toen hij haar eenmaal gevonden had, werd hij gelijk een beschermende vader.
- Ben eigenlijk benieuwd naar wat er met de meisjesschool gaat gebeuren. Zeker weten dat er klachten zullen komen, meisjes van de school worden gehaald, dat ze nu een slechte reputatie hebben, sluiting van de school en dat er een rechtszaak aan zit te komen. Het enige wat je leest is dat Miss Minchin en Miss Emilia bang zijn voor de represailles.

Conclusie:
- Leuke extra’s in het boek.
- Had een hoog sprookje gehalte.
- Was helemaal weg van de personage Carrisford.
- Ik geef het boek 5 sterren.

Cheen

Meer recensies van