Advertentie

Review 75#
!Waarschuwing: Spoilers en ongezouten meningen!

Samenvatting van het verhaal:
Na zijn lezing over veranderde bewustzijnstoestanden, in het bijzonder hypnose, wordt psychiater James Cobb benaderd door Joshua Fleischer. Josh vertelt dat hij niet lang meer te leven heeft en wilt voor zijn dood nog een mysterie oplossen. In zijn studententijd is hij samen met zijn vriend Abe naar Parijs gegaan. Daar hebben ze Simone ontmoet en beide jongens werden verliefd op haar. Na een hoop ruzie en onenigheid hadden ze afgesproken in een hotelkamer om open kaart te spelen. Josh werd dronken/stoned en toen hij bijkwam, was Abe verdwenen en Simone dood. Josh raakte toen in paniek en vluchtte weer terug naar New York. Hij wilt via hypnose erachter komen wat er die nacht gebeurd is en of hij Simone nou wel of niet heeft vermoord. Na 2 sessies krijgt Josh een zenuwinzinking en moeten ze verdere sessies staken. Het enige wat James uit hem heeft kunnen krijgen is de waarschijnlijkheid dat hij het heeft gedaan. James gaat weer terug naar New York, maar wanneer hij bericht krijgt dat Josh overleden is, wilt hij hem een laatste dienst bewijzen en het mysterie oplossen. Via een privédetective krijgt hij het dagboek van Abe te pakken die 15 jaar geleden overleden is in een psychiatrische instelling. In het dagboek leest James dat Abe geloofde dat hij Jack Bertrand was en de dood van Abe onderzocht. Hij werd geobsedeerd en wilde ontrafelen wat er die Parijse nacht gebeurd was. Op een dag is Abe wakker geworden, heeft hij een vrouw vermoord en kwam uiteindelijk in een inrichting terecht. Na een psychisch onderzoek was hij bestempeld met paranoïde schizofrenie. James heeft daarna met verschillende mensen gesprekken gevoerd en komt uiteindelijk terecht de zus van Simone, Laura. Na een heftig gesprek en al het bewijs dat James op tafel gooit, bekent ze. Ze is eigenlijk Simone, maar doet zich voor als Laura. Simone vertelt dat Laura dreigde aan de pers te vertellen dat hun vader eigenlijk een verrader was in de Tweede Wereld oorlog. Laura zei dat ze haar mond zou houden, als Simone zou regelen dat Josh haar mee zou nemen naar Amerika. Die befaamde nacht heeft ze Laura in de hotelkamer vermoord, haar vader heeft het lichaam opgeruimd en beide jongens waren dus onschuldig. James heeft eindelijk antwoord op z’n vraag over wat er die nacht in Parijs gebeurd is.

Meningen, gedachtes enz.:
- Ik las de e-book versie en ik weet niet of ik een verkeerde versie had of dat ze dat allemaal hebben, maar elke bladzijde was voor de helft klein lettertype en de andere helft dik gedrukt. Persoonlijk was dit niet heel storend, maar viel me op.
- Ik kon makkelijk in het verhaal komen en de stukjes over hypnose waren interessant.
- Er gebeurde niet veel in het boek en er was maar 1 mysterie om op te lossen. Er was geen struikelblok, geen breinbreker, geen mysterie in een mysterie en in mijn ogen kwam er een hoop herhaalde informatie naar voren. Het mysterie was gewoon te klein en de onthulling was niet bijzonder. Het was een voorspelbare onthulling en ik dacht echt van: ''Dat was het?''
- In dit verhaal komt meerdere keren naar voren dat sommige mensen elkaar moeten ontmoeten en sommige mensen elkaar beter niet kunnen ontmoeten. Sommige mensen zijn een goede combinatie en sommige mensen zijn een slechte combinatie. Het was een leuk dingetje om over na te denken.

Conclusie:
- Het mysterie was te klein.
- Hypnose informatie was interessant.
- 1 of 2 onderwerpen waar je over na kan denken.
- Ik geef het boek 2 sterren.

Cheen

Reacties op: Nacht in Parijs

92
Nacht in Parijs - Eugen O. Chirovici
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners