Mooie vriendschap/liefde
Een geweldig debuut van Stijn De Vries.
Al een heel mooie speciale cover van 2 jongens die elkaar omhelzen.
Op de middelbare school leren we Omar kennen, een jongen die uit een gegoede Turkse familie komt. Eigenlijk een heel gewone jongen die zich vooral bezig houdt met foto’s maken, wil later fotograaf worden. Heeft veel vrienden en vriendinnen.
En Alex die alleen woont met zijn moeder die drinkt.
Vader is al lang niet meer in the picture en Alex is meer de stoere jongen die alles uitprobeert ook drugs en roken.
Ze proberen voor de buitenwereld te verbergen wat ze voor elkaar voelen. Want ze willen niet dat iemand het te weten komt dat ze elkaar graag zien en bij elkaar willen zijn en horen.
Het is echt heel mooi beschreven in het boek door de auteur hoe de hoofdpersonages hun gevoelens uiten en hoe ze denken en doen. Een liefde die niet bekend mag worden en die zo mooi is. Een actueel thema.
Kunnen de jongens helemaal uit de kast komen? Zijn wel wat uitdagende scènes in het boek maar ik vind dat dit boek ook door young adults zou kunnen gelezen worden.
De auteur heeft een vlotte schrijfstijl, leest als een trein en je wil ook weten hoe het verder gaat met hen.
Al een heel mooie speciale cover van 2 jongens die elkaar omhelzen.
En Alex die alleen woont met zijn moeder die drinkt.