In het begin moeilijk in het boek te komen, sterk einde…
Ik mocht dit boek lezen ivm een recensie actie van uitgeverij Luitingh-Sijthoff.
De cover sprak me wel direct aan.
Er is ook een podcast met link
Ik heb eerst het boek gelezen, ga nu de podcast beluisteren.
Het verhaal gaat in het begin over 2 verhaallijnen, Jonathan die werkt voor het AVID, maar die door een undercover opdracht terug kantoor werk moet gaan doen. Hij krijgt dan via zijn oude leidinggevende informatie over een dreigende aanslag in Nederland door een groepering. Jonathan duikt onder in die groepering, hij wilt zo meer te weten zien te komen over die aanslag en die proberen te verijdelen. Zijn land te verdedigen tegen onheil. Gaat het Jonathan lukken?
Je voelt wel dat de auteur kennis heeft van het AVID.
Maar had wel wat moeite om echt goed te kunnen volgen in het verhaal, zeker in het begin.
De andere verhaallijn gaat over Titus, hij gaat bij een verzetsbeweging Stay Behind en in het gewone leven is hij pastoor.
Op een moment komen deze 2 verhaallijnen samen en dan komt de spanning er goed in. De spanning wordt systematisch verhoogd.
De auteur heeft gewerkt met veel verschillende actuele thema’s in het boek, die nu ook nog van toepassing zijn.
Misschien door nu de podcast te beluisteren, kom ik meer te weten over de hoofdpersonages zelf want dat vond ik minder uitgebreid verteld in het boek.
Al bij al een goeie thriller die wat meer inkijk geeft in de Nederlandse inlichtingendienst.