Mooi verhaal
Ik mocht dit boek lezen voor De Boekenreizigers, olv Erna Eikhoudt.
Het is het eerste boek dat ik lees van deze auteur.
Op de cover zie je een schim van een mooie vrouw, op de achtergrond een mooi landschap en dat landschap ook nog eens weerspiegeld. Heeft dit te maken met het leven van die afgebeelde vrouw?
Merel is een chirurg van 55jaar, altijd bij haar ouders blijven wonen zoals een perfecte dochter dat doet. Mooi geluisterd naar wat haar ouders van haar verwachtte. Haar moeder is onlangs overleden, en haar vader heeft hulp nodig.
Op een dag maakt ze een beroepsfout en word ze een tijdje op non-actief gezet.
In die tijd wil ze naar het vakantiehuis van haar ouders in Zwitserland gaan op te herbronnen en te zien wat ze met haar leven wil doen. Maar haar vader wilt niet dat ze naar Zwitserland vertrekt.
Waarom niet denk je dan?
Als ze in Zwitserland arriveert, woont er iemand anders in het vakantiehuis, Viola die blijkt haar halfzus te zijn.
In het begin is Merel heel nijdig en kwaad op Viola, maar ergens in haar onderbewustzijn had ze al een vermoeden dat haar vader er nog een gezin op nahield. Er waren in de loop van de jaren kleine aanwijzingen geweest die nu in flitsen terugkomen.
De zussen komen langzaam aan korter naar elkaar. Ze zien ook wel in dat ze eigenlijk gebruikt zijn geweest door vader.
Vader komt op een dag aan in Zwitserland en eist eigenlijk dat Merel direct met hem terug gaat naar Nederland en voor hem zorgt. Maar gaat ze dit doen?
Ik moet zeggen het is een mooi boek, met wat psychologische aspecten in verwerkt vooral dan in het personage van vader. Het leest wel heel vlot, voor je het weet is het uit.
Personage van Merel is mooi uitgewerkt. Het verhaal is eigenlijk een IK verhaal dat Merel vertelt aan haar overleden moeder wat het ook emotioneel maakt. Je voelt dat Merel het moeilijk heeft als ze het vertelt.
De verhaallijnen zijn heel goed uitgeschreven en die kwamen op het einde allemaal samen tot een einde.
Ben nu wel benieuwd om de andere boeken van deze schrijfster te lezen.