Sterk debuut van Selina Jansen
Liv en Lune is het debuut (augustus 2021) van schrijfster Selina Jansen en direct ook het eerste boek dat ik van Selina las. Selina heeft nog een tweede boek in deze serie voor kinderen tussen de 9-12 jaar geschreven en ze heeft het vorig jaar het Young Adult boek Offline uitgebracht. Deze andere twee boeken heb ik ook op mijn lijstje gezet om te lezen!
Dit boek gaat over het meisje Liv van 10 jaar die zich eenzaam voelt na de verhuizing van haar beste (en enige) vriendinnetje Esmee. Haar broertje noemt haar een 'loner - zo'n type dat nergens bij hoort' en volgens haar klasgenoten is er geen kledingwinkel die van haar nog wat fatsoenlijks kan maken. Liv zoekt haar toevlucht in boeken en sluit zich op in haar kamer. Haar moeder heeft hier verdriet om en wil haar helpen uit haar schulp te kruipen. Liv wil alleen niet geholpen worden 'Het heeft geen zin mama, ik hoor toch nergens bij'.
Dan komt haar moeder ineens met een puppy thuis, in de hoop Liv weer naar buiten te kunnen krijgen en haar weer gelukkig te zien. Liv heeft alleen helemaal geen behoefte aan een puppy, ze wil gewoon boeken lezen! Toch gaat Liv zich hechten aan Lune. Dan komt er ook nog eens een nieuw meisje, Bella, in de klas. Liv gaat er direct vanuit dat Bella ook wel niet geïnteresseerd in haar zal zijn en besteedt daarom geen aandacht aan haar.
Dan, wanneer Liv tijdens het weekendrondje op school durft te vertellen dat ze een puppy heeft gekregen en Bella haar vraagt of ze haar puppy eens mag zien, verandert er ineens van alles voor Liv!
Ik was verrast door de sterke start van dit boek, je zit direct in het verhaal en voelt mee met Liv en haar moeder. Het is een mooi boek voor kinderen maar ook voor een volwassene een mooi boek om te lezen. Je voelt de eenzaamheid en onzekerheid van Liv en je voelt ook de onmacht van de moeder die zo graag het beste voor haar dochter wil, daardoor zaten bij mij af en toe de tranen hoog. Een aanrader, snel door naar deel 2!