Niet wat ik had verwacht..

Cora 02 juni 2023
Mikael Blomkvist gaat naar de bruiloft van zijn dochter met een of andere hoge pief van de gemeente Gasskas in Zweden. Het komt Mikael ter ore dat er al een periode verschillende personen op mysterieuze wijze verdwijnen uit Gasskas en nooit meer teruggevonden worden. Als ook zijn schoonzoon nog wat lijkt te verbergen, gaat Mikael op onderzoek uit. De nood wordt nog hoger wanneer ook de schoonzus van Lisbeth en zijn eigen kleinzoon worden ontvoerd.

Dit is het eerste boek uit de serie Millennium die ik ook daadwerlijk gekocht heb. Ik keek echt uit naar dit boek maar vond het eerlijk gezegd wat tegenvallen. Het boek was veel dunner dan ik had verwacht/gehoopt... maar ook het verhaal kon mij niet zo boeien als de eerdere delen. Bepaalde onderdelen worden heel lang uitgekauwd, zoals bijvoorbeeld het fysieke misbruik van mensen die ontvoerd zijn. Ik had veel liever meer gelezen over het speurwerk van Lisbeth en Mikael maar dat bleef erg onderbelicht. Verder was de ontknoping niet heel spannend, daar had de schrijfster veel meer van kunnen maken en veel uitgebreider. Juist dat wat ik zo goed vond aan de eerdere boeken miste ik in dit boek, de interessante / spannende gedeeltes zijn heel vlak beschreven en helaas ook heel beknopt. Wat mij betreft had dat laatste stuk veel uitgebreider gemogen en dan had het boek in dit geval ook een mooi stukje dikker kunnen zijn ;)

Meer recensies van Cora