Het is beter je te richten op zaken waar je wel invloed op hebt

Cora 26 april 2023
Ik ging er vanuit dat het een goed boek was na zien de waarderingen, maar ik vond het boek echt nóg beter dan verwacht. Ik was positief verrast en vind het boek echt een aanrader!

Het boek kent meerdere verhaallijnen: die van Hein en Simone die net vanuit Amterdam naar een vinexwijk in Amstelveen zijn verhuisd en daar zonder kinderen een beetje een vreemde eend in de bijt zijn. In dezelfde straat woont ook Evi en haar gezin. Evi is wat ontevreden over haar relatie nu haar man zoveel uren werkt op de Zuidas. Joyce woont tegenover Evi, ze is politieagente en herstellende na een ongeval tijdens werktijd. Joyce heeft geen goed gevoel bij de nieuwe buren en hun gedrag versterkt dit gevoel. En dan is daar nog Lina, een 17-jarige jongedame wiens moeder vermoord is toen ze 7 jaar was en sindsdien van pleeggezin naar pleeggezin gaat. Wanneer Lina bij een nieuw pleeggezin in Amsterdam geplaatst wordt, en in de meute ineens iemand herkent, komen er bij haar weer allemaal weggestopte herinneringen boven.

Al deze personen worden op een mooie manier toch weer aan elkaar gekoppeld. De hoofdstukken lopen goed in elkaar over, steeds met cliffhangers waardoor je door wilt lezen.

Ergens had ze misschien verwacht dat ze het verleden beter zou kunnen afsluiten als ze antwoorden zou krijgen. Nu weet ze dat het zinloos is om je af te vragen waarom iets onomkeerbaars is gebeurd. Het kan heel goed dat het antwoord alles alleen maar erger maakt. (...) Het is beter je te richten op zaken waar je wel invloed op hebt.

Meer recensies van Cora